Berthold Gunster deelt zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen in zijn nieuwe one-man-show met een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen.
  • buitengewoon
  • theatercollege

Omdenken met Berthold Gunster - Biografie

Naam
Berthold Gunster
Geboortedatum
1959
Opgericht
2001
Website
omdenken.nl

Omdenken in De Tamboer

 Berthold Gunster komt regelmatig naar Theater De Tamboer met zijn Omdenkshows.

Zoals verwacht loopt alles anders

Berthold Gunster deelt zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen in zijn nieuwe one-man-show met een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen.

Lastige kinderen? Heb jij even geluk-omdenkshow

Omdenken stond al twee keer eerder in De Tamboer! In seizoen 2015-2016 beklom Berthold Gunster samen met Dion Vincken het podium met hun Lastige kinderen? Heb jij even geluk-omdenkshow. Wegens groot succes ging deze voorstelling in reprise, welke in 2019 in Theater De Tamboer te zien was. Een Omdenken-bestseller met een mix van theater, lezing en cabaret, over kinderen en opvoeden. 

Over Omdenken

Omdenken is opgericht in 2001 door Berthold Gunster, waarbij het begon met trainingen onder de naam de Ja-maar Show. Het gedachtegoed Omdenken wordt gezien als een manier van denken en doen, waarbij wordt gekeken naar de werkelijkheid zoals deze is en wordt onderzocht wat je daarmee kunt. Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team shows, trainingen en workshops aan zowel particulieren als bedrijven over dit gedachtegoed.

Omdenken begint altijd bij een probleem, want zonder probleem is er geen omdenken. Het probleem wordt benaderd als een ruwe energie: frustratie die nog geen vorm heeft gevonden. Met de energie van het probleem wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de stap te maken van ja-maar naar ja-en.

In 2005 vroeg A.W. Bruna Uitgevers om een boek te schrijven over het concept Omdenken. Hieruit ontstond de publicatie Ja-maar wat als alles lukt? In 2006 is dit boek genomineerd voor Managementboek van het jaar en sindsdien leidt omdenken trainers en acteurs op voor hun trainingen. Inmiddels zijn er al vele Omdenken boeken verschenen en heeft Omdenken zelfs een eigen podcast.

Biografie van Berthold Gunster

Berthold Gunster is geboren in 1959 in Apeldoorn en is de grondlegger van Omdenken. Hij ronde eerst het Gymnasium af en volgde later een opleiding aan de Akademie voor Expressie in Utrecht. Na het afronden van deze opleidingen werkte Berthold als regisseur en schrijver bij verschillende theatergezelschappen. Naast projecten in Nederland creëerde hij bijvoorbeeld Not Your Mama's Bustour met daklozen in Chicago en Why Is Stas Addicted in Oekraïne.

Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team van trainers en acteurs inspirerende seminars, shows, workshops en trainingen in binnen- en buirenland om mensen en organisaties te leren hoe ze in het leven kunnen staan op een ja-en-manier in plaats van een ja-maar-manier.

Anderen bekeken ook

LuckyTV in het theater. Sander van de Pavert pakt het podium met een prikkelrijke mix van beeld, geluid en stand-upcomedy. Met gloednieuwe filmpjes en een arsenaal aan stemgeluid uit hij zijn wildste fantasieën en kijkt kritisch naar zichzelf.

LuckyTV - Biografie

Reis met André Kuipers en Sander Koenen naar de verste hoeken van het heelal en waan jezelf astronaut. Leer alles over de ruimtevaart, hoe het is om te zweven en stel jouw vraag aan Nederlands enige astronaut.

André Kuipers - Biografie

Met letters, woorden, zinnen en leestekens als ingrediënten schotelt taalkok en taalexpert Wim Daniels de lekkerste taalgerechten voor! Een middag genieten van wat de taal te bieden heeft. Gelukkig ligt zijn programma nooit zwaar op de maag.

Wim Daniëls - Biografie

Hans Dorrestijn neemt je in zijn laatste voorstelling mee in een gezellige mix van grote en kleine rampspoed: de aftakeling, digitale vervreemding en het menselijk teveel. Ook de hond en de paus worden niet gespaard.

Hans Dorrestijn - Biografie