Berthold Gunster deelt zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen in zijn nieuwe one-man-show met een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen.
  • buitengewoon
  • theatercollege

Omdenken met Berthold Gunster - Biografie

Naam
Berthold Gunster
Geboortedatum
1959
Opgericht
2001
Website
omdenken.nl

Omdenken in De Tamboer

 Berthold Gunster komt regelmatig naar Theater De Tamboer met zijn Omdenkshows.

Zoals verwacht loopt alles anders

Woensdag 26 april 2023 was de voorstelling zoals verwacht loopt alles anders te zien in De Tamboer.

Had je eindelijk alles een beetje op de rails, je vakantiegeld was binnen en de zon scheen, toen je gloednieuwe fiets werd gestolen. Of erger nog, gingen ze fuseren op het werk, werd je partner hopeloos verliefd op een ander of begon je hartklep te lekken? Het leven is leuk, maar waarom gaan de dingen vaak anders dan we willen? Waarom is ieder verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling? Niet willen, niet op Facebook zitten, gewoon single blijven en vooral niet aan de lijn… is dat dan de oplossing?

In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelde Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen; deze keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf’.

Lastige kinderen? Heb jij even geluk-omdenkshow

Omdenken stond al twee keer eerder in De Tamboer! In seizoen 2015-2016 beklom Berthold Gunster samen met Dion Vincken het podium met hun Lastige kinderen? Heb jij even geluk-omdenkshow. Wegens groot succes ging deze voorstelling in reprise, welke in 2019 in Theater De Tamboer te zien was. Een Omdenken-bestseller met een mix van theater, lezing en cabaret, over kinderen en opvoeden. 

Over Omdenken

Omdenken is opgericht in 2001 door Berthold Gunster, waarbij het begon met trainingen onder de naam de Ja-maar Show. Het gedachtegoed Omdenken wordt gezien als een manier van denken en doen, waarbij wordt gekeken naar de werkelijkheid zoals deze is en wordt onderzocht wat je daarmee kunt. Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team shows, trainingen en workshops aan zowel particulieren als bedrijven over dit gedachtegoed.

Omdenken begint altijd bij een probleem, want zonder probleem is er geen omdenken. Het probleem wordt benaderd als een ruwe energie: frustratie die nog geen vorm heeft gevonden. Met de energie van het probleem wordt onderzocht welke nieuwe mogelijkheden er zijn om de stap te maken van ja-maar naar ja-en.

In 2005 vroeg A.W. Bruna Uitgevers om een boek te schrijven over het concept Omdenken. Hieruit ontstond de publicatie Ja-maar wat als alles lukt? In 2006 is dit boek genomineerd voor Managementboek van het jaar en sindsdien leidt omdenken trainers en acteurs op voor hun trainingen. Inmiddels zijn er al vele Omdenken boeken verschenen en heeft Omdenken zelfs een eigen podcast.

Biografie van Berthold Gunster

Berthold Gunster is geboren in 1959 in Apeldoorn en is de grondlegger van Omdenken. Hij rondde eerst het Gymnasium af en volgde later een opleiding aan de Akademie voor Expressie in Utrecht. Na het afronden van deze opleidingen werkte Berthold als regisseur en schrijver bij verschillende theatergezelschappen. Naast projecten in Nederland creëerde hij bijvoorbeeld Not Your Mama's Bustour met daklozen in Chicago en Why Is Stas Addicted in Oekraïne.

Sinds 2001 geeft Berthold samen met zijn team van trainers en acteurs inspirerende seminars, shows, workshops en trainingen in binnen- en buitenland om mensen en organisaties te leren hoe ze in het leven kunnen staan op een ja-en-manier in plaats van een ja-maar-manier.

Anderen bekeken ook

Formule 1 Show - Biografie

Huub Stapel - Biografie

LuckyTV - Biografie

André Kuipers - Biografie