In 2021 komt de Formule 1 Show naar De Tamboer
  • buitengewoon
  • show
  • theatercollege

Olav Mol & Jack Plooij - Biografie

Naam
De Formule 1 Show
Leden
Olav Mol, Jack Plooij

De Formule 1 Show in De Tamboer

Op 2 juni 2020 zou De Formule 1 show met Olav Mol en Jack Plooij in De Tamboer staan. Helaas heeft deze voorstelling vanwege het coronavirus geen doorgang kunnen vinden. 

Biografie van Olav Mol

Olav Mol, geboren in 1962, maakte zijn debuut als Formule-1 commentator in 1991. Hij was werkzaam bij de NOS en mocht verslaggeven tijdens de Grote Prijs van Monaco. Sinds dit moment was hij niet meer weg te denken als commentator en afwisselend te horen bij zenders als SBS6, RTL, Sport 1 en Ziggo Sport. in 2016 is Olav onderscheiden met de Theo Koomen award voor beste sportcommentaar van het jaar, te danken aan zijn verslag van de overwinning van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje. Olav Mol heeft meerdere boeken op zijn naam staan over de autosport: bestseller Een leven met Formule 1 (2016), Zo werkt de Formule 1 (2017) en Ayrton Senna (2018). Samen met Jack Plooij schrijft hij elk jaar een jaaroverzicht, waaronder F1 2018.

Biografie van Jack Plooij

Jack Plooij is reporter van live-updates rechtstreeks uit de pitstraat en interviewt de coureurs. Van origine is Jack tandarts en via het team van Frans Verschuur kwam hij steeds meer in aanraking met de autosport. Ooit vroeg Olav Mol hem op de ''pitspion'' te zijn. Samen werken ze zeven jaar voor RTL en daarna verhuisden ze gezamenlijk naar SBS6, waar zij de eerste Red Bull Flugtag, de Red Bull Zeepkistenrace en de Strandrace maakten. Olav keerde in 2007 terug naar RTL, maar Jack is bij SBS gebleven. Sinds maar 2016 is Jack Plooij terug bij Ziggo Sport als reporter. 

Anderen bekeken ook

Nienke Plas - Biografie

Omdenken - Biografie

Foppe de Haan - Biografie

Evert ten Napel - Biografie