In 2019 gaven Foppe en Evert een theatercollege over voetbal
  • buitengewoon
  • theatercollege

Evert ten Napel - Biografie

Naam
Evert ten Napel
Geboortedatum
24 maart 1944
Geboorteplaats
Klazienaveen
Opleiding
HBS-A
Awards
Jean Nelissen Award

Evert ten Napel in De Tamboer

Ús Foppe in gesprek met Evert ten Napel

Op vrijdag 25 oktober 2019 ging sportverslaggever Evert ten Napel in gesprek met Foppe de Haan tijdens Ús Foppe in gesprek met Evert ten Napel. Het was niet gegarandeerd dat Foppe de Haan zijn emoties de baas blijft, toen hij geïnterviewd werd door Evert ten Napel en zijn voetballeven uit de doeken deed. Want voetbal is emotie en Foppe leeft voor de voetbalsport! Evert heeft de ontwikkelingen van Foppe als trainer op de voet gevolgd en de samenspraak tussen deze twee mannen leidde tot een prachtige theateravond: een must voor iedere voetballiefhebber! Geïnterviewd door Evert ten Napel kwam Foppe de Haan in theater goed tot zijn recht. Dit vanwege de ruimte en tijd die er is om zijn voetballeven uit de doeken te doen en zijn (levens)visie te delen met het publiek.

Biografie van Evert ten Napel

Nederlands sportverslaggever en sportcommentator Evert ten Napel wordt vaker herkend aan zijn stem dan aan zijn gezicht. Niet zo gek met dit beroep dat de bakkerszoon uit Klazienveen is gaan uitoefenen. Wanneer hij in 1970 als leerling-journalist begon bij de stads-, streek- en sportredactie werd bij de Drents-Groningse Pers begon zijn journalistieke carrière.  

In 1978 wordt Evert ten Napel bekend bij het publiek door zijn radioverslag van de WK-finale tussen Nederland en Argentinië. Vanaf 1982 was hij te horen als commentator bij NOS Studio Sport. Hij was aanwezig bij talrijke grote sportmomenten als de Elfstedentocht overwinning van Evert van Benthem in 1985, het Heizeldrama tijdens de wedstrijd Liverpool – Juventus, het EK in 1988 in Duitsland en hij deed ook nog vijf keer verslag van de Tour de France achterop de motor. Tegenwoordig is Ten Napel te horen in het Eredivisie voetbal bij Fox Sports en zijn z’n kreten en uitspraken ook te horen in FIFA-games.

In 2018 krijgt Evert ten Napel de Jean Nelissen Award, een award die eens in de twee jaar wordt uitgereikt aan een sportjournalist met grote staat van dienst.

Anderen bekeken ook

LuckyTV - Biografie

Foppe de Haan - Biografie

Formule 1 Show - Biografie

Nasrdin Dchar - Biografie