LuckyTV in het theater. Sander van de Pavert pakt het podium met een prikkelrijke mix van beeld, geluid en stand-upcomedy. Met gloednieuwe filmpjes en een arsenaal aan stemgeluid uit hij zijn wildste fantasieën en kijkt kritisch naar zichzelf.
  • theatercollege

LuckyTV - Biografie

Naam
LuckyTV
Leden
Sander van de Pavert
Geboortedatum
21 februari 1976
Opgericht
2003
Plaats
Den Haag
Opleiding
Grafisch ontwerper
Website
luckytv.nl

Over LuckyTV 

LuckyTV wordt geschreven, gemaakt en gemonteerd door Sander van de Pavert. De eerste Luckies waren er al in 2002, wat toen nog als komische verlichtende bijdrage werd gezien aan vergeten programma’s als VARA Laat, Jensen!, Sixpack en De Mike en Thomasshow. De filmpjes van LuckyTV duren ongeveer een minuut en meestal wordt hierin op eigen lichtvoetige wijze commentaar geleverd op een actuele gebeurtenis. Maar andere keren gaat het weer om op zichzelf staande humoristische filmpjes, zonder verdere verwijzing naar de gebeurtenissen van nu. LuckyTV maakt vaak gebruik van beeld dat al bestaat en dat wordt bewerkt of gemanipuleerd. Dat wil zeggen dat interviews worden verknipt tot absurde gesprekken, acteurs worden nagesynchroniseerd of voice overs worden vervangen.

Een aantal voorbeelden van filmpjes van LuckyTV zijn: Het Bedrijfsuitje van Hitler, een parodie op de film Der Untergang, waarin de Führer en zijn officiers onderling kibbelen over de invulling van een bedrijfsuitje; Helpdesk, waarin een ernstig door drugs bedwelmde man belt met de helpdesk van de EO; en Lego Boycot, een filmpje naar aanleiding van de boycot op Deense producten in Soedan.

LuckyTV liet in het filmpje Time of my life de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump een duet zingen die getoond werden bij de beelden van het verkiezingsdebat van 9 oktober 2016. Het filmpje was een groot succes en kreeg wereldwijde aandacht en bewondering.

Het royaltyprogramma Willy & Max is een terugkomend onderdeel van LuckyTV. Het programma ontstond na een interview over de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. In 2016 kwam het luistergeschenk Willy haalt alles uit de kast uit voor de Week van het Luisterboek.

Sinds 2005 was LuckyTV bijna dagelijks te zien bij het tv-programma De Wereld Draait Door wat sinds kort niet meer op de buis draait. In het eerste seizoen van De Wereld Draait Door waren de LuckyTV onderdelen te zien halverwege het programma. Maar vanaf het tweede seizoen kregen de filmpjes een vaste plek aan het eind van elke aflevering. Deze afsluiter duurde gemiddeld zo’n veertig seconden en ging vaak in op de actuele gebeurtenissen van de dag.

Biografie van Sander van de Pavert

Sander van de Pavert is een Nederlandse tv-programmamaker, acteur, regisseur en columnist. Hij werkt onder het pseudoniem Lucky.

Sander studeerde in 2000 af als grafisch ontwerper aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na een korte tijd als vormgever werkzaam te zijn geweest besloot hij zich meer te richten op het bewerken van video. In 2003 werden er voor het eerst korte video’s van Sander van de Pavert onder de naam LuckyTV uitgezonden op nationale televisie. Hij verschijnt een enkele keer zelf in beeld, maar staat naar eigen zeggen liever achter dan voor de camera. De dagelijkse bijdrage van LuckyTV aan het VARA-programma VARA Laat, werd uitgezonden op de Nederlandse publieke omroep. Sinds dat moment produceerde LuckyTV meer dan 1500 korte filmpjes voor verschillende tv-programma’s.

In 2010 kreeg hij voor zijn dagelijkse bijdrages aan De Wereld Draait Door een eervolle vermelding door de Nipkow-jury. Sander van de Pavert kreeg de aanmoedigingsprijs "omdat zijn absurde items actuele situaties verdraaien, ontregelen en uitvergroten." vertelde voorzitter van de jury.

In 2019 startte Van de Pavert een humoristisch bedoeld en gemonteerd, 11 minuten durend interviewprogramma, Avondlicht.

Anderen bekeken ook

Omdenken - Biografie

Nasrdin Dchar - Biografie

Arjen Lubach - Biografie

Diederik Jekel - Biografie