Nasrdin Dchar met zijn show Dad.
  • theatercollege
  • toneel

Nasrdin Dchar - Biografie

Naam
Nasrdin Dchar
Geboortedatum
5 november 1978
Geboorteplaats
Steenbergen
Awards
Gouden Kalf voor beste acteur 2011
Website
nasrdindchar.nl

Nasrdin Dchar in De Tamboer

Dad

Op woensdag 10 mei 2017 stond Nasrdin in De Tamboer met zijn voorstelling DAD. Een voorstelling over cultuur, geloof, vaderschap en liefde. In 2017 werd DAD geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival.

Biografie Nasrdin Dchar

De Marokkaans-Nederlandse acteur en presentator Nasrdin Dchar werd geboren in 1978. In 2011 won hij als eerste Nederlands-Marokkaanse acteur een Gouden Kalf voor Beste Acteur in de film Rabat Hij werd tevens genomineerd voor een Rembrandt Award. Verder was hij te zien in de films Tirza, Lotus, Süskind en Wolf. In de bioscoopfilms Infiltrant en Tussen 10 en 12 speelde hij de hoofdrol. Momenteel is hij te zien in de succesvolle televisieserie Zwarte Tulp.

Hij is filmacteur, maar werkt ook regelmatig mee aan toneelvoorstellingen. Zo is hij een veelgevraagde gastacteur bij het Ro-theater. Hij heeft inmiddels een aantal solovoorstellingen gemaakt. Zo maakte hij in 2012 een solovoorstelling over zijn moeder, die hij in 2015 opnieuw speelde in het theater. Elke avond was uitverkocht, inclusief de twee voorstellingen in Carré. In 2016/2017 speelt hij een voorstelling over zijn vader.

Foto: Janey van Ierland

Anderen bekeken ook

Berthold Gunster deelt zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen in zijn nieuwe one-man-show met een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen.

Omdenken - Biografie

Reis met André Kuipers en Sander Koenen naar de verste hoeken van het heelal en waan jezelf astronaut. Leer alles over de ruimtevaart, hoe het is om te zweven en stel jouw vraag aan Nederlands enige astronaut.

André Kuipers - Biografie

In 2019 gaven Foppe en Evert een theatercollege over voetbal

Foppe de Haan - Biografie

Op zaterdag 18 januari 2020 stond Huub Stapel in De Tamboer met zijn voorstelling Het Huwelijk.

Huub Stapel - Biografie