Patrick Nederkoorn - Ik betreur de ophef
  • cabaret

Patrick Nederkoorn - Biografie

Naam
Patrick Nederkoorn
Geboortedatum
31 december 1983
Geboorteplaats
Amersfoort
Opleiding
Koningstheateracademie
Awards
Annie M.G. Schmidtprijs en nominatie Neerlands Hoop Cabaretprijs

Patrick Nederkoorn in De Tamboer

Op 20 maart 2020 zou Patrick Nederkoorn in De Tamboer staan met zijn cabaretvoorstelling Ik betreur de ophef. Helaas heeft deze voorstelling vanwege het Corona-virus geen doorgang kunnen vinden.

Biografie van Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn werd in 1983 geboren in Amersfoort. Hij studeerde politicologie en theologie, maar besloot daarna toch van koers te veranderen. Hij studeerde af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Sinds 2014 is hij actief als cabaretier. In dit jaar stond hij ook voor het eerst in het theater met zijn solovoorstelling Code Rood. Twee jaar later was daar zijn tweede solovoorstelling: Het komt nu wel heel dichtbij. Een aanstekelijke en grappige voorstelling, waarvoor hij genomineerd werd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs. In 2018 en 2019 stond hij naast Jan Beuving en Tom Dicke op de planken met hun voorstelling Leuker kunnen we het niet maken. In deze voorstelling zongen ze het lied Die Geur, waarvoor ze de Annie M.G. Schmidtprijs ontvingen. Vanaf 2018 trekt Nederkoorn door het land met zijn derde solovoorstelling Ik betreur de ophef, een voorstelling over liefde en politiek. Sinds de zomer van 2019 is Patrick Nederkoorn ook te zien in Duitsland, waar hij regelmatig de voorstelling Die Orangene Gefahr: die Holländer kommen opvoert.

Naast theater was Patrick Nederkoorn ook te zien in de provisorische talkshow Zomaargasten. Waar hij samen met Oscar Kocken nietsvermoedende mensen interviewde op verschillende theaterfestivals zoals De Parade. Dit resulteerde vaak in een bijzonder portret. Ook schrijft hij scenes en columns voor radioprogramma's zoals Spijkers Met Koppen en Met Het Oog Op Morgen.

Anderen bekeken ook

Guido Weijers - Biografie

Jandino Asporaat - Biografie

Daniël Arends - Biografie

Tape Face - Biografie