Via de formule Stadsprogrammering van Theater De Tamboer is het podium voor iedereen. Van solo en duo acts tot groepen, van het Kerst Musical Concert van Scala tot het School Musical Festival.
Leerlingen, docenten, solisten en ensembles van Scala presenteren een online kerstconcert vanuit Theater De Tamboer.
Speciaal voor dit jaar zijn de groepen van de Scala Musicalgroep op film vastgelegd. Zo kan iedereen online, thuis, gezellig bij de kerstboom, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van prachtige kerst- en winterliederen.
Bibliotheek Hoogeveen organiseert in het kader van Lees Voort een voorleesmiddag voor opa's en oma's

Hartje Winter Festival

Hartje Winter, de tijd van gezelligheid, lekker eten, dikke truien, kaarsjes aan, samenzijn, cadeautjes, genieten en leuke dingen doen. In deze sfeer organiseren de culturele instellingen van Hoogeveen in december al enkele jaren het Hartje Winter Festival. Ook in 2020 gaat het Hartje Winter Festival door. Vanwege alle coronamaatregelen wel in een iets aangepaste vorm, maar we hebben toch weer een mooi programma weten samen te stellen voor dertig bezoekers. Ook zijn er een aantal livestream evenementen, waar je gewoon thuis vanaf de bank van kunt genieten! Zo brengt het Hartje Winter Festival toch nog sfeer en warmte in deze donkere dagen. 

Programma 2020

Scala’s Xmas Streaming – Zaterdag 12 december 19.30 uur

Leerlingen, docenten, solisten en ensembles van Scala presenteren een online kerstconcert vanuit De Tamboer. Via live streaming kun je meegenieten van kerst- en andere decembermuziek. Op het programma staan: het strijkensemble (kids) en het strijkkwartet onder leiding van Hellen Hoorn, Maaike de Haan en andere zangleerlingen van Linda Molenkamp, Esmee de Haan en Lise Giethoorn op dwarsfluit, Tess van Beek op viool en Hans van Beek op octaaf mandoline, Annieke Bakker op viool en Wouter Bakker op piano, het Scala Koperkwintet en saxofoonensemble Sax-a-Lot onder leiding van Gerard Gerrits.

Christmas & Disney Sing-a-long Online – maandag 14 december 10.00 en 13.00 uur

Scala Musicalgroep Hoogeveen organiseert een online Christmas & Disney Sing-A-Long door middel van live-streaming vanuit De Tamboer, voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Ruim 2000 kinderen van 35 basisscholen doen mee en komen lekker samen zingend in de kerstsfeer met superleuke liedjes!

De geurige wereld van thee, koffie en chocolade – dinsdag 15 december 14.00 uur

Koffiedrinken is een wereldwijde gewoonte én een ritueel tegelijk. In het Midden-Oosten werd rond het jaar 1000 voor het eerst de zaden van een kersachtige vrucht gemalen en vermengd met heet water. Pas in de 19de eeuw ontstaan de huiselijke koffiekransjes voor dames. Kunsthistoricus Margaret Breukink neemt je tijdens deze lezing op haar enthousiaste wijze mee op ontdekkingstocht door de geschiedenis van thee, koffie en chocolade. De lezing is ook gratis via livestreaming te volgen.

Locked & Live: EUT – dinsdag 15 december 20.30 uur

Live vanuit Het Podium: EUT! De Nederlandse vijfkoppige band EUT maakt vrolijke, eeuwig jeugdige gitaarmuziek met vooral heel veel plezier. Dat is al na een paar seconden van debuutalbum Fool For The Vibes duidelijk, wanneer openingsnummer Look (who has decided after all) tot leven barst met een glamoreuze, Thin Lizzy-waardige gitaarlick. Bekijk dit Locked & Live concert via een livestream, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar de artiesten en crew gaan. Daarnaast kan een klein aantal fans het exclusieve concert in Het Podium live bijwonen.

Locked & Live: Heidevolk – woensdag 16 december 20.30 uur

Sinds hun oprichting kwam, zag en veroverde Heidevolk podia door heel Europa met epische, boeiende liveshows vol folk metal. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Herkenbare mannelijke, Nederlandstalige zang en onweerstaanbaar pakkende songs die het heidense vuur in de zielen van velen ontstaken. Bekijk dit Locked & Live concert via een livestream, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar de artiesten en crew gaan. Daarnaast kan een klein aantal fans het exclusieve concert in Het Podium live bijwonen.

Tweedehands materialen verkoop– vanaf donderdag 17 december 13.00 uur

Nog op zoek naar een mooi boek, tijdschrift of gezellige film voor de Kerstvakantie? Kom in de bibliotheek lekker snuffelen tussen de tweedehands materialen. De tweedehands boekenverkoop is er tot en met 29 december.

Kerst Musical Concert Online – vanaf zaterdag 19 december 19.30 uur

Met deze 9e editie van het Kerst Musical Concert komt er een bijzonder vervolg aan de traditie van Scala Musicalgroep Hoogeveen. De leden laten zich de mond niet snoeren door corona! Ze staan alleen niet in de bomvolle zaal van Theater De Tamboer en niet met alle 90 mensen op het podium. Speciaal voor dit jaar zijn de groepen op film vastgelegd. Zo kan iedereen online, thuis, gezellig bij de kerstboom, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van prachtige kerst- en winterliederen. De link naar het concert staat vanaf zaterdag 19 december om 19.30 uur op de website en op ontdekscala.nl en blijft toegankelijk zodat iedereen op een zelf gekozen moment kan kijken en luisteren.

Voorleesmiddag opa’s & oma’s: lees voort! – zondag 20 december 13.00 en 14.00 uur

Voor alle opa’s en oma’s met kleinkinderen van 2 tot 6 jaar organiseert Bibliotheek Hoogeveen een bijzondere voorleesmiddag. Kom naar de bibliotheek en beleef samen met je kleinkind(eren) de mooiste verhalen. Ook geven we je handige voorleestips en laten we prachtige kinderboeken zien.

Poppentheater Kerstbomen dromen (2+) – zondag 20 december 13.30 en 15.00 uur

Stel je eens voor dat je een kerstboom bent. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar je wilt ook wel eens wat anders. Kerstboom Toon is het stilstaan in de woonkamer helemaal zat. Toon wil op avontuur en dat doet hij. In zijn dikke slee gaat hij op pad, alleen zit Guus nu zonder kerstboom. Dat is wel een flinke tegenvaller. Guus gaat op zoek naar Toon. Help jij zoeken? Een sfeervolle, grappige poppentheatervoorstelling in De Tamboer vol leuke kerstliedjes.

Kom in wintersfeer met onze greenscreen – dinsdag 22 december 10 uur

Wil jij ook dat gezellige wintergevoel, ook al regent het buiten pijpenstelen? Met een greenscreen kun je je in je eigen allermooiste winterlandschap verplaatsen. Hoe dat werkt? Leer het bij deze workshop in de Bibliotheek! Een leuke workshop voor kinderen van 7 – 11 jaar.

Kerstknutselmiddag: maak je eigen wintercollage – dinsdag 22 december 14.00 uur

Kom gezellig schilderen, tekenen, knippen en plakken en maak je eigen winter-kerst-kunstwerk in De Tamboer. Verras jezelf en thuis met een prachtige collage van een winters landschap met kerstbomen en het noorderlicht. Je gaat onder meer aan de slag met pastelkrijt en verf. Natuurlijk neem je je kunstwerk mee naar huis. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, door Scaladocent Lotte van der Kemp.

Locked & Live: Eefje de Visser – woensdag 23 december 20.30 uur

Eefje de Visser betovert met donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met een reeks uitverkochte clubshows in de Benelux, diverse Europese supportshows en haar meest recente wapenfeit Bitterzoet wordt Eefje ook buiten onze taalgrenzen opgepikt. Ze won de Gouden Notenkraker, is genomineerd voor de Buma Award voor Beste Alternatieve Album en is twee keer genomineerd voor de 3FM Awards. Haar album Bitterzoet stond op nummer 1 in de OOR eindlijst 2020. Maak dit exclusieve concert in Het Podium mee via de Locked & Live livestream, alle opbrengsten gaan naar de artiesten en crew.

CoderDojo: bouw je eigen hologram – woensdag 23 december 14.30 uur

Altijd al een hologram willen hebben? In de bibliotheek leer je tijdens deze gezellige middag hoe je er zelf eentje kan bouwen. Waar wacht je nog op? Workshop voor kinderen van 7 -12 jaar.

Winterworkshopmiddag: slagwerk, musical en dans – dinsdag 29 december 13.00 uur

Op deze gezellige winterworkshopmiddag in De Tamboer kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar kiezen uit drie verschillende workshops van Scala. Wie muziek wil maken leeft zich uit in de vette slagwerkworkshop van Joran. Wie lekker wil bewegen op coole muziek doet mee met de dansworkshop van Elisa en wie wil zingen én bewegen kiest voor de musicalworkshop met Yoanique. Als je wilt kun je aan twee workshops meedoen. Er zijn rondes van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.15 tot 15.15 uur. Per workshop is er plaats voor 15 kinderen.

Harm & Roelof Oudejaarsconference 2020 – maandag 28 en dinsdag 29 december 18.30 en 20.30 uur

Begin dit jaar legden Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer vast om een oudejaarsconference over 2020 te maken, niet wetende wat hen allemaal nog te wachten stond. Ze hadden zich wellicht nog een paar keer ‘achter het oor gekrabd’, als ze wisten wat voor een knotsgek jaar het zou gaan worden. Dachten we de bevrijding te gaan vieren en herdenken, ging ineens het hele land op slot dankzij een besmettelijk virus, met alle gevolgen van dien. Maar ondanks corona waren er ook in 2020 nog steeds hele mooie dingen te beleven. Harm en Roelof belichten graag die kant van afgelopen jaar. Op een manier zoals alleen zij dat kunnen: muzikaal, ontroerend, relativerend en met heel veel plezier. Zodat je met een zucht van verlichting en vol vertrouwen het nieuwe jaar in gaat!