Theater Terra - Kikker
  • kids

Theater Terra - Biografie

Naam
Theater Terra
Opgericht
1977
Awards
Zilveren Krekel; Musical Award
Website
theaterterra.nl

Theater Terra in De Tamboer

Al diverse keren waren er producties van Theater Terra te zien in Theater De Tamboer, waaronder Raad eens hoeveel ik van je hou, De Kleine Zeemeermin, Aladdin en Kikker en het avontuur.

Over Theater Terra

Al meer dan 40 jaar maakt Theater Terra familievoorstellingen. De musicals en voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bekende kinderboeken en sprookjes, zoals: Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou, Welterusten Kleine Beer, De Kleine Zeemeermin en Aladdin. Muziek en de inventieve decors zijn altijd een belangrijk onderdeel. 

De voorstellingen worden voornamelijk in Nederland en Vlaanderen opgevoerd, maar kennen ook internationaal succes. Onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. In 2016 werd Theater Terra zelfs opgenomen in de NRC Cultuur Top 100, als een van de belangrijkste exporteurs van Nederlandse cultuur naar het buitenland. Per jaar genieten zo'n 80.000 mensen van een voorstelling of musical van Theater Terra!

Sinds 2014 wordt het bedrijf geleid door producent Michiel Morssinkhof en het maakt sinds 2017 deel uit van Morssinkhof Terra Theaterproducties.

Anderen bekeken ook

in 2019 speelde Langhout Theaterproducties de landelijke première van Roodkapje in De Tamboer

Langhout Theaterproducties - Biografie

In 2018 stonden Ernst en Bobbie in De Tamboer met de voorstelling geklungel in de jungle

Ernst, Bobbie en de rest - Biografie

Titus en Fien toveren Prins Dinand tijdens zijn zoektocht naar een koningin om tot een lelijk beest. Tijdens één van haar avonturen komt de mooie en slimme Belle hem tegen. Zal de prins zijn ware liefde vinden in deze magische familiemusical?

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

Geniet van een spetterend Jungle-Popconcert met bekende en nieuwe liedjes van Dirk Scheele en doe mee aan de talentenjacht De Roep van de Jungle, waarbij jij samen met de andere kinderen en de dieren strijdt om een plekje op het podium bij Dirk en zijn muzikanten.

Dirk Scheele - Biografie