Theater Terra - Kikker
  • kids

Theater Terra - Biografie

Naam
Theater Terra
Opgericht
1977
Awards
Zilveren Krekel; Musical Award
Website
theaterterra.nl

Theater Terra in De Tamboer

Al diverse keren waren er producties van Theater Terra te zien in Theater De Tamboer, waaronder Raad eens hoeveel ik van je hou, De Kleine Zeemeermin, Aladdin en Kikker en het avontuur. In 2024 genoot Hoogeveen en omstreken van Peter Pan en 100% Coco.

Over Theater Terra

Al meer dan 40 jaar maakt Theater Terra familievoorstellingen. De musicals en voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bekende kinderboeken en sprookjes, zoals: Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou, Welterusten Kleine Beer, De Kleine Zeemeermin en Aladdin. Muziek en de inventieve decors zijn altijd een belangrijk onderdeel. 

De voorstellingen worden voornamelijk in Nederland en Vlaanderen opgevoerd, maar kennen ook internationaal succes. Onder andere in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Japan, China en Australië. In 2016 werd Theater Terra zelfs opgenomen in de NRC Cultuur Top 100, als een van de belangrijkste exporteurs van Nederlandse cultuur naar het buitenland. Per jaar genieten zo'n 80.000 mensen van een voorstelling of musical van Theater Terra!

Sinds 2014 wordt het bedrijf geleid door producent Michiel Morssinkhof en het maakt sinds 2017 deel uit van Morssinkhof Terra Theaterproducties.

Anderen bekeken ook

Van Hoorne Sprookjesmusical - Geschiedenis

Ernst, Bobbie en de rest - Biografie

Langhout Theaterproducties - Biografie

Dirk Scheele - Biografie