Knock Out Comedy Crew - Nee, dat kan echt niet - 2023 in De Tamboer
Cabarestafette  - Aanstormend talent - 2023
Nathalie Baartman - SNAK - 2023 in De Tamboer
Fabian Franciscus - Lekker Gezellig - 2023
Bas Birker -  In blijde verachting - 2023 in De Tamboer
Jeroen Leenders - Theatertour - 2023 in De Tamboer
Max van den Burg - Cultureel erfgoed - 2023 in De Tamboer

"Zonder talent geen nieuwe Youp"

Programmeur Rudie Reinders over de eerste editie van het Cabaretweekend

19 februari 2023

Programmeur Rudie Reinders over de eerste editie van het Cabaretweekend

De Tamboer organiseert van vrijdag 7 t/m maandag 10 april het allereerste Cabaretweekend. Dat wordt lachen, gieren, brullen en verwonderen in dit Paasweekend bij maar liefst 7 cabaretvoorstellingen. “Zonder talent geen nieuwe Youp.” Programmeur Rudie Reinders vertelt hoe het Cabaretweekend is ontstaan.

Cabaretiers een podium geven

“Het idee voor het Cabaretweekend is eigenlijk ontstaan omdat wij geen kleine theaterzaal hebben. Onze kleinste zaal beschikt over 450 zitplaatsen. Voor cabaretiers die nog aan de weg timmeren en nog niet zo’n grote naam hebben opgebouwd is dat te groot. Dan wil je liever in een kleine zaal voor zo’n 100 bezoekers staan,” legt programmeur Rudie Reinders van De Tamboer uit. Hij ziet regelmatig goede cabaretiers die hij graag naar Hoogeveen wil halen. Juist als ze nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. “Met dit Cabaretweekend willen wij nieuwe cabaretiers toch een podium geven. We vinden het heel belangrijk om die rol als theater te vervullen. Want zonder talent, krijg je ook geen nieuwe Youp.”

Drie cabaretshows voor de prijs van twee

“Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 april vinden er zeven cabaretshows plaats in De Tamboer. De voorstellingen zijn allemaal op verschillende tijdstippen en dagen geprogrammeerd. Fanatieke cabaretfans hoeven dus geen enkele show te missen! Net als bij een festival, heb je tussendoor zo even tijd om ergens een hapje te eten, wat te drinken of zelfs weer naar huis te gaan,” vertelt Rudie. “Omdat wij ons publiek graag kennis willen laten maken met nieuwe cabaretiers en dit concept, hebben we het heel aantrekkelijk gemaakt. De prijs ligt met een tientje heel laag: vergelijkbaar met een bioscoopkaartje. Daarnaast geldt er een drie voor twee actie: je betaalt twee shows, maar kunt er drie bezoeken. Zo maak je tijdens het Cabaretweekend kennis met veel cabaretiers.”

Programma

“Het Cabaretweekend-programma is ontzettend divers,” gaat Rudie verder. “Er zijn cabaretiers bij die al naam hebben gemaakt, zowel landelijk als in Hoogeveen. Zo keert Max van den Burg terug, hij heeft al meerdere malen in De Tamboer gestaan. Maar ook Nathalie Baartman en Fabian Franciscus kwamen al eerder naar Hoogeveen. Fabian is onder meer bekend van De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Hij heeft een hele leuke, eigenzinnige stijl. Nathalie Baartman werd door de jury van Cameretten destijds benoemd als ‘wereldvreemd’, met haar typische Twentse humor won ze de persoonlijkheidsprijs.”

“Bas Birker, Jeroen Leenders en de Knock Out Comedy Crew komen voor het eerst naar De Tamboer,” licht Rudie toe. “Bas is een Vlaamse cabaretier die je echt gezien moet hebben. Hij is super goed! Jeroen Leenders komt ook uit Vlaanderen, hij is veel te vinden in comedyclubs in binnen- en buitenland. Bij de Knock Out Comedy Crew zie je maar liefst zes cabaretiers in één show. De verkoop daarvan loopt hard, de voorstelling is al bijna uitverkocht. Wie dat niet wil missen, moet er dus gauw bij zijn.”

Cabarestafette

De Cabarestafette op vrijdag 7 april is uitgezonderd van de drie voor twee-actie. Kiki Schippers presenteert deze avond vol aanstormend cabarettalent: De Poezieboys, Remy Evers en Kim Schuddeboom. De Poezieboys bewijzen dat poëzie en theater prima samen gaan. Remy Evers won in 2019 de juryprijs op cabaretfestival Cameretten. Kim Schuddeboom is lid van Comedytrain en vaak te zien in Toomler.

Kaarten voor het Cabaretweekend zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl

Vr 7 april 20.15 uur: Cabarestafette - Koop nu kaarten!
Za 8 april 20.15 uur: Nathalie Baartman - Koop nu kaarten!
Zo 9 april 14.00 uur: Fabian Franciscus - Koop nu kaarten!
Zo 9 april 16.00 uur: Bas Birker - Koop nu kaarten!
Zo 9 april 20.00 uur: Knock Out Comedy Crew - Koop nu kaarten!
Ma 10 april 16.00 uur: Jeroen Leenders - Koop nu kaarten!
Ma 10 april 19.00 uur: Max van den Burg - Koop nu kaarten!