Bas Birker -  In blijde verachting - 2023 in De Tamboer
  • cabaret

Bas Birker

in blijde verachting

zo 09 april 2023 16:00 uur
Bestel
  • Vanaf € 10,00

Foto: Kaat Pype

De schoonheid vinden in een grote berg lelijkheid

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

In blijde verachting is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij zichzelf in de tweede helft van zijn leven met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug in ieder geval onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, maar met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren?

De Standaard

“Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg. (...) Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.”

Jouw bezoek aan De Tamboer