Knock Out Comedy Crew - Nee, dat kan echt niet - 2023 in De Tamboer
Cabarestafette  - Aanstormend talent - 2023
Nathalie Baartman - SNAK - 2023 in De Tamboer
Fabian Franciscus - Lekker Gezellig - 2023
Bas Birker -  In blijde verachting - 2023 in De Tamboer
Max van den Burg - Cultureel erfgoed - 2023 in De Tamboer
Knock Out Comedy Crew - Nee, dat kan echt niet - 2023 in De Tamboer

Eerste cabaretweekend in De Tamboer

Met Jeroen Leenders, Nathalie Baartman, Fabian Franciscus en meer!

13 maart 2023

De Tamboer organiseert van vrijdag 7 t/m maandag 10 april het allereerste Cabaretweekend. Dat wordt lachen, gieren, brullen en verwonderen in dit Paasweekend bij maar liefst 7 cabaretvoorstellingen. Op het programma staan de Cabarestafette, Nathalie Baartman, Fabian Franciscus, Bas Birker, Knock Out Comedy Crew, Jeroen Leenders en Max van den Burg. Voor de meeste voorstellingen geldt een actie: drie cabaretshows bezoeken, twee betalen.

Cabarestafette – 7 april om 20.15 uur

Kiki Schippers presenteert deze avond vol aanstormend cabarettalent: De Poezieboys, Remy Evers en Kim Schuddeboom. De Poezieboys bewijzen dat poëzie en theater prima samen gaan. Remy Evers won in 2019 de juryprijs op cabaretfestival Cameretten. Kim Schuddeboom is lid van Comedytrain en vaak te zien in Toomler. De Cabarestafette is als enige voorstelling in het Cabaretweekend uitgezonderd van de drie voor twee-actie. Bestel nu kaarten!

Nathalie Baartman – 8 april om 20.15 uur

Baartman vertelt absurde verhalen uit haar eigen leven. In 2004 deed Baartman mee aan Cameretten en won ze de persoonlijkheidsprijs. “Wereldvreemd” werd ze genoemd. Zij vindt de wereld gekker dan zichzelf. In 2006 speelde ze haar eerste programma Stam. Daarna volgden zes programma’s. Met accordeon, harmonium, Bulgaarse zang, buikdans en veel verhalen. Een voorstelling vol zelfspot, mislukkingen en Twentse nuchtere humor. Bestel nu kaarten!

Fabian Franciscus - 9 april om 14.00 uur

Na twee zeer goed ontvangen shows is het tijd voor Fabians derde theatervoorstelling. Met zijn kenmerkende sympathieke, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens... maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk. Fabian is onder meer bekend van De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Bestel nu kaarten!

Bas Birker - 9 april om 16.00 uur

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid. In blijde verachting is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld. Bestel nu kaarten!

Knock Out Comedy Crew - 9 april om 20.00 uur

Met hun stand-up comedyshow Nee, wij zijn geen boyband verrasten de mannen publiek en pers. Nu zijn vier stand-up comedians en een MC terug, telkens in een wisselende line-up. Naast de vaste comedians, neemt de Knock Out Comedy Crew iedere avond wisselende gasten mee, van gevestigde namen tot opkomend talent. Dat wordt pure, onvervalste stand-up comedy, de beste grappen, de briljantste typetjes, de hardste roast-jokes, messcherpe observaties en natuurlijk heel veel lachen. De comedians nemen geen blad voor de mond, want sommige zaken moeten nu eenmaal gewoon besproken worden. Een hilarische avond zonder rode draad. Bestel nu kaarten!

Jeroen Leenders - 10 april om 16.00 uur

Slechts af en toe duikt Jeroen op in een theater om zich te tonen aan het grotere publiek. Ondanks zijn bescheiden bekendheid heeft Jeroen een ware cultstatus binnen de Belgische en Nederlandse comedy-scene. Hij staat erom bekend de moeilijkste thema’s subtiel als een beul te behandelen. Toch tracht hij iedereen voor de hele trip aan boord te houden. Omdat deze doorwinterde comedian een ongekend oeuvre heeft klaart hij deze klus zonder vastomlijnd plan. Het enige wat Jeroen meebrengt is een handvol onderwerpen die hij die dag relevant vindt. Bestel nu kaarten!

Max van den Burg - 10 april om 19.00 uur

Buiten woedt een culturele oorlog en Max zit binnen op de bank te radicaliseren. Van al die schreeuwende wappies en wokies op links en rechts wordt hij radicaal midden. Max verlangt maar één ding: Wolter Kroes zijn. Max geniet van zijn kleine wereldje van poepluiers, natte doekjes en koken met vrienden. Hij verdedigt zijn parkeerplaats als een “redneck on steroids”. Ondertussen wacht Max tot alles overwaait, terwijl zijn buik én de overwaarde op z’n huis rustig doorgroeien. Als het nog overwaait ten minste. Max van den Burg presenteert met Cultureel Erfgoed een dynamische one-man cabaretshow vol grappige types, scherpe interactie, mooie muziek en rake persiflages. Een show over vooruitgang, nostalgie en aanpassing(on)vermogen in altijd veranderende tijden. Bestel nu kaarten!