De Tamboer

Nieuwe voorstellingen 2019-2020 deel 4

16 april 2019

In dit vierde deel vind je het diverse aanbod van februari 2020. De verkoop voor deze voorstellingen is vandaag gestart. In de aankomende periode zullen we, in twee nieuwsberichten, de rest van het programma bekendmaken. Wil je graag een melding ontvangen en altijd direct op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze link!

Queen

Een negenkoppige band met vier topvocalisten presenteert een ijzersterke show vol muzikaal en visueel spektakel. Cindy Oudshoorn, Michelle Splietelhof, Kristian Salisbury en Timothy Drake - de beste Freddie Mercury vertolker van Nederland! - presenteren verrassende, nieuwe uitvoeringen van het allerbeste Queen repertoire.

Testament - Lenneart Nijgh 75 jaar

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen, wie kent ze niet? Deze tophits werden geschreven door Nederlands grootste tekstdichter Lennaert Nijgh. Josee Koning en Jim de Groot halen herinneringen op met liedjes en persoonlijke verhalen in deze ontroerende voorstelling.

René van Meurs - try out

René en liefde. Hij weet er alles van, maar tegelijkertijd ook helemaal niets. Hij kan er in élk geval goed over vertellen en doet dat met prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en heel veel grappen. René hunkert. En je kunt niet anders dan van hem houden.

Haal het doek maar op

Een meeslepende, hilarische en romantische musical over artiesten op schnabbeltour. Over dromen die bedrog zijn, stiekeme verhoudingen en ruzies in de kleedkamers. Soms is het heel duidelijk over wie al die verhalen gaan, maar soms ook niet. Met o.a. tophits als Spiegelbeeld, Telkens weer en Sammy!

Van Dik Hout

25 jaar Van Dik Hout, dat vraagt om een theatertour! De band neemt in een akoestische setting een greep uit hun indrukwekkende oeuvre, met klassiekers als Stil in mij, Alles of niets, Mijn houten hart en Zij maakt het verschil. Dit geweldige jubileumfeest wil je niet missen!

Johan Derksen presenteert The Sound of the Blues & Americana 

Na de succesvolle shows Pioniers van de Nederpop en Keeps the Blues Alive, komt televisie orakel Johan Derksen terug naar het theater! Dit keer wordt de blues gelardeerd met de, vanuit Amerika oprukkende, americana sound. Onder andere met Malford Milligan en Austin en Di Reed uit Houston.

Gerard van Maasakkers

Na het succesvolle album 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Van Maasakkers klinkt dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Met nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus.

NNO Salieri Nonet

Het Salieri ensemble is terug in De Tamboer en komt dit keer als nonet met vier strijkers en vijf blazers. Het ensemble speelt werken van Louis Spohr, een Duits componist, violist, pedagoog, musicoloog en dirigent, die als eerste een dirigeerstok gebruikte.

Pink Floyd Project

In deze spectaculaire voorstelling hoor je een integrale uitvoering van Pink Floyds magnus opus The Wall. Compleet met uitdagend decor, het Kidsright kinderkoor en projecties op basis van de albumteksten. Zelfs na veertig jaar is The Wall nog altijd relevant!

OG3NE

Jong en oud omarmen 'The Ladies with the Golden Voices' en op veler verzoek komen de dames van OG3NE dan ook terug in het theater met hun gloednieuwe Sweet Harmony Tour. De drie zussen Lisa, Amy en Shelly komen deze avond met hun eigen live band. 

Sara Kroos

Ze is grof, direct, laat je lachen om de ergste dingen, maar heeft een klein hartje. In haar nieuwe show belooft Sara een geweldige avond voor iedereen die tegen een stootje kan, met de energieke, stoere aanpak die we van haar gewend zijn.

Hendrik Groen

De knuffelbejaarde van Nederland, Hendrik Groen, is terug in het theater! Zolang er leven is, is een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling.

Pasión de Buena Vista

Gepassioneerde Caribische dansen, opzwepende ritmes, vurige percussie, bezielde liederen en exotische kostuums… Welkom in het Cubaanse nachtleven! Geniet van een adembenemend live spektakel door de ongeëvenaarde Buena Vista Band en dansformatie.

Rolling Stones' Sticky Fingers

Jan Akkerman, Bert Heerink, de Bombitas en de LA Liveband spelen het gevierde Rolling Stones album Sticky Fingers integraal, dat vijftig jaar geleden door Jagger, Richards & Co werd gemaakt. Geweldige songs worden afgewisseld met verhalen, videobeelden en natuurlijk hits van andere albums. Een avond vol Stones-Satisfaction!

The life of a man: Joe Cocker

De overweldigende Cry Me A River band speelt prachtige muziek uit het rijke oeuvre van legende en koning van de cover Joe Cocker. Met anekdotes over zijn turbulente leven en natuurlijk de vele hits, brengt de band een eerbetoon aan de man die zong en bewoog alsof zijn leven er van af hing.

Nienke Plas

Vlogster Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Deze wervelwind debuteert in het theater en laat haar kijk op de planeet zien. En dat is de enige waarheid! Daarin zijn feitjes zijn leuk, maar doet fantasie het altijd beter.

Rundfunk

Het duo Rundfunk beleefde vorig seizoen een droomdebuut. Dit seizoen komen de heren Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde terug naar het theater met hun nieuwe voorstelling Todesangstschrei over de nietsontziende ellende van de naderende dood.

Noord Nederlands Orkest - Händels Watermusic

Het Noord Nederlands Orkest speelt het prachtige werk van Händel in de foyer van De Tamboer. Je geniet staand van het spektakel en dat past precies bij deze serie korte dansstukken. Sommige zijn statig en koninklijk, andere juist levendig en volks. Gaan de voetjes zelfs even los van de vloer?

Frans Bauer

25 jaar na zijn eerste theatertournee, bezoekt Frans Bauer opnieuw de mooiste theaters van Nederland waaronder De Tamboer. Onder begeleiding van zijn vaste orkest, de Holland Show Band, wordt het genieten van een oergezellige avond vol Hollandse hits, spektakel en de gulle lach van Frans!

Jim van der Zee 

The Voice-winnaar Jim trekt samen met pianist Reinout Douma en zijn band door het land. Hij speelt covers van zijn muzikale helden, maar laat ook zijn eerste eigen werk horen. Een nieuw begin, waarbij Jim meer van zichzelf laat zien met nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een krachtige show.