Testament

Lennaert Nijgh 75 jaar

za 1 februari 2020 20:15 Passagezaal muziek

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen. Deze tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs werden geschreven door Nederlands grootste tekstdichter Lennaert Nijgh. Maar er was nog veel meer! Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot nemen u mee in de verrassende wereld van Lennaert, die in 2020 75 jaar geworden zou zijn.

Josee was twaalf jaar getrouwd met Lennaert, Jim groeide als zoon van Boudewijn de Groot op met Lennaert. In Testament halen de twee herinneringen op en vertellen ze persoonlijke verhalen over hun bijzondere band. Ze doen dit elk op hun eigen manier. Jim is fel en provocerend, Josee is liefdevol en kwetsbaar. De twee vinden elkaar in hun liefde voor Nijgh en muziek. Ze worden begeleid door drie topmusici. 
Een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling over de tekstdichter die een indrukwekkende literaire erfenis achter liet van liedjes, musicals, verhalen, boeken en columns.

Special guest: Sjors van der Panne

Sjors van der Panne zal als special guest op het podium verschijnen. Sjors is natuurlijk geen onbekende voor Jim en Josee, nadat ze eerder al samenwerkten in de voorstelling Een Tip van de Sluier, over het leven van Lennaert Nijgh. Met zijn uitzondelijke stemgeluid en ingeleefde performance weet Sjord avond na avond het publiek te ontroeren. Hij komt helemaal tot zijn recht naast Jim de Groot en Josee Koning, door zijn Nederlandstalig repertoire en specifiek met de voortreffelijke teksten van Nijgh en de bijbehorende prachtige muzikale composities.

Josee en Jim presenteerden eerder met Izaline Calister en Sjors van der Panne Een tip van de sluier. De pers schreef hierover:

Lennaert Nijgh: Nog altijd springlevend.” - cabaret.nl

Dankzij de aanwezigheid van Josee Koning en Jim de Groot krijgt de voorstelling iets intiems. Ze maken de gesproken woorden zeer geloofwaardig.” - Apeldoorn Direct

De geestige Louis Armstrong-achtige variatie die Jim de Groot vocaal aanbrengt in sommige coupletten van Strand is de gang naar de schouwburg al meer dan waard.” - Haarlems Dagblad

Deze voorstelling maakt ook onderdeel uit van een passe-partout:

Nostalgie Trio - Bestel snel

Speeldata

za 1 februari 2020 20:15 Passagezaal muziek


Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 24,50
CJP € 22,50

Meer info

eentipvandesluier.nl


Deel via