Noord Nederlands Orkest

Feest met Händels Watermusic en Moessorgski's Schilderijententoonstelling

vr 28 februari 2020 20:15 Forumfoyer klassiek

Watermusic - Händel

Londen, 17 juli 1717. De Engelse koning George I en voornamele edelen gaan aan boord van een schip op de Theems. Op een eenvoudiger, nabij gelegen schip nemen Georg Friedrich Händel en vijftig musici plaats, om de tocht over de rivier muzikaal te begeleiden. Met veel blazers, want dat hoor je goed in de openlucht. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Händel Watermusic. Het publiek op de kades en in tientallen bootjes geniet mee, de koning vindt de muziek prachtig. Tot twee maal toe vraagt hij de maestro om een herhaling. Ook drie eeuwen later maakt Watermusic de mensen nog altijd blij.

Schilderijententoonstelling - Moessorgski

Na de pauze geniet u van Moessorgski's Schilderijententoonstelling voor blazersensemble, het beroemdste stuk van de Russische componist. Hij maakte de geëxposeerde werken op de herdenkingstentoonstelling van schilder Victor Hartmann in Sint Petersburg hiermee onsterfelijk. Op basis van de tien tentoongestelde stukken schreef Modest Moessorgski een grandioze pianocyclus, die Maurice Ravel vervolgens in 1922 transformeerde tot een magistraal orkestwerk.
De Promenade is één van Moessorgski's geniaalste invallen geweest waarmee de schilderijen met elkaar worden verbonden, zoals een bezoeker van een tentoonstelling langs schilderijen loopt, voor enkele blijft staan, zich losmaakt en weer verder wandelt. 

Voetjes van de vloer?

Het Noord Nederlands Orkest speelt dit prachtige werk van Händel in de foyer van De Tamboer. U geniet staand van het spektakel en dat past precies bij deze serie korte dansstukken. Sommige zijn statig en koninklijk, andere juist levendig en volks. Gaan de voetjes zelfs even los van de vloer? Het NNO belooft u een heerlijke avond, wat een feest!

Let op, alleen staanplaatsen!

Speeldata

vr 28 februari 2020 20:15 Forumfoyer klassiek


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 17,50
Jongerenprijs € 10,00

Meer info

nno.nu


Deel via