Camerata Amsterdam
  • klassiek
  • muziek

Camerata Amsterdam - Geschiedenis

Naam
Camerata Amsterdam

Camerata Amsterdam in De Tamboer

Vermaarde maestro Jeroen Weierink is terug in Hoogeveen. Op aanstekelijke wijze dirigeert en presenteert hij een nieuw programma: Wien bleibt Wien 2.0. Een romantisch, muzikaal kerstfeest op donderdag 21 december. Een sprankelend programma dat bruist als champagne.

De vocale solisten hebben hun sporen op de grote nationale en internationale podia meer dan verdiend. Zo staan sopraan Caudia Patacca en de sympathieke bariton Sef Thissen samen met dansers van het Kiev Ballet garant voor een geweldige uitvoering. Zeker wanneer deze solisten worden aangevuld door topsolisten van de Opera van Kiev, te weten Maria Knihnytska, Tanya Efimenko en Volodymyr Efimenko.

Camerata Amsterdam heeft haar naam voor deze gelegenheid aangepast naar Camerata Amsterdam-Kiev. Oekraïense en Nederlandse musici spelen samen en zorgen voor een sfeervolle instrumentale omlijsting van het programma. Regisseur Mark Krone, bekend van vele musicals en opera’s in binnen- en buitenland, maakt er een prachtige avond van.

Op 27 februari 2016 was het orkest ook te gast in Hoogeveen. Onder leiding van Jeroen Weierink brachten de musici samen met het koor Camerata Vocalis en solisten Händels meesterwerk Messiah.

Dirigent Jeroen Weierink
De in Ootmarsum geboren Jeroen Weierink studeerde aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam. Hij begon zijn muzikale loopbaan als hoornist bij de Nederlandse Omroep. In deze periode besloot hij zich te wijden aan het dirigeren. 
Als gastdirigent werkt Weierink bij orkesten in onder meer Polen, Rusland, Tsjechië, Oekraïne, Georgië, Kazachstan en USA. Jeroen Weierink is vaste dirigent van Camerata Amsterdam en Holland Wind Players. Met beide gezelschappen maakte hij verschillende CD opnames en buitenlandse reizen van de USA  tot Andorra. Juli jl. dirigeerde hij het herdenkingsconcert voor vlucht MH17 in de kathedraal van Kiev.

Over Camerata Amsterdam

Camerata Amsterdam werd opgericht met de gedachte niet alleen het bekende repertoire te spelen, maar ook werk van vaak ten onrechte vergeten meesters uit te voeren. In bibliotheken en archieven wordt gezocht naar vergeten juweeltjes. Werken van Myslivecek en Cimarosa beleefden hun 20e eeuwse première bij het orkest. Camerata Amsterdam werkte samen met solisten als Emmy Verhey, Claudi Arimany, Ronald Brautigam en Lucas en Arthur Jussen.

Anderen bekeken ook

Freek de Jonge - Biografie

The Magic of Jeans - Biografie

Orkest van het Oosten - Geschiedenis

The Wieners