De Tamboer

Nieuwe klassieke muziek en toneelvoorstellingen

31 maart 2017

Vandaag is de kaartverkoop voor nieuwe klassieke muziek en toneelvoorstellingen in De Tamboer gestart. In het najaar van 2017 zijn Abdelkader Benali & Lavinia Meijer, The Play That Goes Wrong, Apollon Trio NNO, Het Achterhuis en Iris Hond & Matangi Kwartet in De Tamboer te zien. In het voorjaar van 2018 staan de Winnaars Prinses Christina Concours, het ballet Zwanenmeer, Het Volk, Jon van Eerd, Bartholdi Oktet, Hendrik Groen, de opera Die Zauberflöte, Mozart Kwintet NNO, thrillerkomedie Wijn en het NNO Blaaskwintet op het programma. Klik op de voorstellingstitel om direct kaarten te bestellen of voor meer informatie.

Abdelkader Benali en Lavinia Meijer
Literatuur en muziek komen woensdag 11 oktober samen in Brief aan mijn dochter. Een ontroerend verhaal over afkomst en identiteit door auteur Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer. Een unieke voorstelling over leven krijgen en leven geven.

The Play That Goes Wrong
Eindelijk een Nederlandse versie van de succes-komedie! Donderdag 2 november rollen de tranen over de wangen van het lachen bij deze hilarische, knettergekke, dikke, vette slapstick komedie. Met komedietoppers Tina de Bruin, Bas Hoeflaak, Anne-Marie Jung, Rop Verheijen, Ergun Simsek en André Dongelmans.

Apollon Trio NNO
Zondagmiddag 5 november kiezen drie jonge, enthousiaste musici voor grote namen in de muziekliteratuur. Justyna Mrozek op viool, Florent Maigrot op cello en Etsuko Oga op piano spelen werken van Arenski en Brahms.

Het Achterhuis
Dinsdag 14 november is een nieuwe bewerking door Ilja Leonard Pfeijffer van het dagboek van Anne Frank in De Tamboer te zien. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van het onderduikadres met een opgroeiend meisje en de mensen om haar heen? Met Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel en anderen.

Iris Hond & Matangi Kwartet
Pianiste Iris Hond geeft vrijdag 8 december in Dear World antwoord op de vraag: ‘Als de wereld mij zou kunnen horen, wat zou ik haar dan zeggen?’ Haar muziek balanceert op de scheidslijn tussen pop en klassiek, ze belooft een wervelende show samen met het Matangi Kwartet.

Winnaars PCC
Zondagmiddag 7 januari 2018 spelen er Winnaars van het prestigieuze Prinses Christina Concours in De Tamboer. Al bijna vijftig jaar ontmoeten en inspireren zo’n 400 jongeren elkaar jaarlijks op het Concours.

Zwanenmeer
Er is geen ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het Zwanenmeer. Donderdag 11 januari 2018 presenteren het Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan deze klassieker vol romantiek, fantastische muziek, kostuums en decors om bij weg te dromen.

Het Volk
In de nieuwe voorstelling van Het Volk op vrijdag 19 januari 2018 komen twee echtparen bijeen om een verklaring voor de schadeverzekering op te stellen. De zoon van het ene stel heeft ‘gewapend’ met een stok de zoon van het andere paar een paar tanden uitgeslagen. Gaandeweg ontstaat er op typisch Volkiaanse wijze een (verbaal) slagveld.

Jon van Eerd
Donderdag 1 februari 2018 is Harrie Vermeulen terug in een nieuwe komedie: Harrie & Eva. Op de zevende dag was er rust. Totdat Harrie het Paradijs binnenwandelde… Onbesuisd neemt hij telkens weer de verkeerde beslissingen.

Bartholdi Oktet NNO
Zondagmiddag 4 februari 2018 speelt het Bartholdi Oktet van het Noord Nederlands Orkest werken van Haydn, Schubert en Mendelssohn. Met Marlene Hemmer, Gijs Philip van Schaik, Lianne van den Berg en Grethe Wijma op viool, Martin Manak en Florian Schneidt op altviool en Florent Maigrot en Kate Harris op cello.

Hendrik Groen
In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken laten Hendrik Groen en zijn vrienden je op dinsdag 13 februari 2018 een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. Een levenslustige komedie waarin jonge acteurs meerdere rollen van de rebellenclub zullen vertolken!

Die Zauberflöte
Donderdag 1 maart 2018 levert de Staatsopera van Tatarstan een magische operabeleving van formaat. Met rijke symboliek, prachtige muziek en een Harry Potter-achtige sfeer is Die Zauberflöte als enorme publiekstrekker nog altijd de meest gespeelde opera van Mozart.

Mozart Kwintet NNO
Zondagmiddag 4 maart 2018 speelt het Mozart Kwintet van het Noord Nederlands Orkest kwintetten van Mozart en Brahms op klarinet, viool, altviool en cello. Met Hanka Clout, Sergei Bolotny, Yu Li, Merel Willers-Hunsveld en Noelle Weidman.

Wijn
Zaterdag 17 maart 2018 trekken vier vrienden een fles wijn met elkaar open, maar de avond loopt toch nog even anders dan verwacht. Wanneer er ongenodigde gasten op de wijnavond opdagen, loopt de boel compleet uit de hand. Een thrillerkomedie met Porgy Franssen, Carine Crutzen, Vincent Croiset, Renée Fokker, Evert van der Meulen en Randy Fokke.

NNO Blaaskwintet
Zondagmiddag 8 april 2018 speelt het NNO Blaaskwintet met blazers van de Hoogeveense Harmonie in De Tamboer. Het Noord Nederlands Orkest wil het contact tussen de blaasmuziek en klassieke muziek versterken. Het NNO Blaaskwintet geeft daarom een reeks workshops aan de leden van de Hoogeveense Harmonie en andere orkesten rondom De Tamboer.