Noord Nederlands Orkest

Winnaars Prinses Christina Concours

zo 7 januari 2018 14:00 Passagezaal muziek klassiek

De Vrienden van het Noord Nederlands Orkest stellen ieder jaar 3 prijzen beschikbaar bij het Concours Noord van het Prinses Christina Concours. De jonge musici van vanmiddag wonnen deze prijs in 2015 en 2016. Dit zijn Camille Buitenhuis op viool, Caspar Westerman op cello, Salim Elsafi en Timo Stokhorst op piano (quatre main), en Irina Osetskaya begeleidt op piano.

Camille Buitenhuis speelt al sinds haar zesde jaar viool. Toen ze veertien was werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Camille was meerdere keren prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours: in 2014 behaalde zij een 3e prijs in de regionale finale in Groningen en in 2016 won zij een 1e prijs en de publieksprijs in de regionale finale en drong zij door tot de Halve Finale in Den Haag. Ze bespeelt een Italiaanse viool van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds die in 1820 werd gebouwd door Andrea Postacchini.

Caspar Westerman  werd geboren in Groningen en begon op zijn achtste jaar cellolessen te volgen. In juni 2014 werd hij toegelaten tot de Jong Talent Klas op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarnaast speelt hij in het Haydn Jeugd Strijkorkest. In het voorjaar van 2015 won hij de tweede prijs (categorie 1) in de regionale finale van het Prinses Christina Concours Noord en nam deel aan de Nationale Halve Finale in Den Haag. In het voorjaar van 2016 won hij in de Nationale Finale de eerste prijs, ook in categorie 1. 

Salim Elsafi en Timo Stokhorst spelen sinds hun achtste als pianoduo. Timo won het Haydn Muziekfestival in 2010 en Salim in 2013. Ieder apart, maar spelen als duo vinden ze nog fijner. Zij wonnen de publieksprijs van het Haydn Muziekfestival (2012) en een 2e prijs op het Prinses Christina Junior Concours in 2012 en in 2013. Bij het Prinses Christina Concours Noord in 2014 wonnen ze de aanmoedigingsprijs en in maart 2016 een 2e prijs en een optreden in de Kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna 50 jaar concoursen voor jonge musici en telt jaarlijks zo’n 400 deelnemers. De jongeren ontmoeten en inspireren elkaar tijdens de regionale voorronden op zes locaties in het land.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van De Tamboer.

Speeldata

zo 7 januari 2018 14:00 Passagezaal muziek klassiek


Wachtlijst Noord Nederlands Orkest

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 13.50

Deel via