Mozart Kwintet NNO

Mozart en Brahms

zo 4 maart 2018 14:00 Passagezaal muziek klassiek

Het Mozart Kwintet bestaat uit Hanka Clout op klarinet, Sergei Bolotny op viool, Yu Li op viool, Merel Willers-Hunsveld op altviool en Noelle Weidman op cello. Op het programma staan klarinet kwintetten van Mozart en Brahms.

Geen enkel ander werk dan Mozarts Kwintet voor klarinet en strijkers (KV 581) maakt duidelijk waarom zijn muziek zo geliefd is: teerheid, melodieusheid en een bijzonder soort genereuze spiritualiteit. Wolfgang Amadeus Mozart schreef het stuk voor zijn vriend, de voortreffelijke klarinettist Anton Stadler. We hebben meerdere werken aan deze vriendschap te danken, waarvan Klarinetconcert KV 522 vooral erg geliefd is.

In 1891 leerde Brahms de klarinettist Richard Mühlfeld kennen, hij was zeer van hem onder de indruk. Daarom componeerde hij een aantal werken met de klarinet in de hoofdrol, zoals het Trio voor klarinet, cello en piano, de Sonates voor klarinet en piano en het fabuleuze Klarinetkwintet in B mineur Opus 115 voor klarinet en strijkers. In slechts vier weken tijd schreef hij dit meesterwerk dat, net als het kwintet van Mozart, wordt beschouwd als één van de hoogtepunten uit de kamermuziekliteratuur.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van De Tamboer.

Speeldata

zo 4 maart 2018 14:00 Passagezaal muziek klassiek


Wachtlijst Mozart Kwintet NNO

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 13.50

Deel via