Zwanenmeer

Staatsopera van Tatarstan

do 11 januari 2018 19:30 Tamboerzaal muziek klassiek ballet

Er is geen ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het Zwanenmeer. Geen wonder, want het is een voorstelling vol romantiek en fantastische muziek, een hoogtepunt van het klassiek-romantische dansgenre. Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski.

Het is het verhaal van een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar weer te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Hij merkt niet dat hij wordt bedrogen. Zijn danspartner is namelijk de dochter van de tovenaar, door haar vaders magie lijkt ze sprekend op zijn geliefde Odette. Als de leugen uitkomt vinden de geliefden elkaar tóch, maar is het te laat om nog van hun geluk te proeven.

Het geliefde Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt nu een vernieuwende uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. Een versie die internationaal jong en oud publiek betovert!

"Daar kan het Nationale Ballet nog een puntje aan zuigen." (Het Parool)

"Geweldig staaltje van ballettechniek. Naast de solisten verdient het corps de ballet een geweldig compliment." (Brabants Dagblad)

"Hoogtepunt van Russisch cultureel erfgoed." (NRC Handelsblad)

Speeldata

do 11 januari 2018 19:30 Tamboerzaal muziek klassiek ballet


Wachtlijst Zwanenmeer

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (inclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 33.50
CJP € 31.50
Jongeren t/m 21 jaar € 28.50

Deel via