De Tamboer

Drops of Green en Irish Dancers naar Irish Festival 2016

9 augustus 2016

Drops of Green en de Kilkenny School of Irish Dancing komen zaterdag 24 september naar Hoogeveen! Met de toevoeging van de Ierse band en de dansgroep is de line up van editie IX van het festival compleet. Op het affiche staan verder Dubh Linn, Keltic Kats, Chris Leonard, The Shannons, Fling en The Bradley Bunch. Het publiek kan tijdens het festival ook kennis maken met andere aspecten van de Ierse cultuur. Zo leert Keltic Kats-frontman Danny geïnteresseerden hoe je een bodhrán bespeelt en kan er Whiskey en Guinness geproefd worden. Klik hier voor meer info en kaarten reserveren.

Drops of Green
Het zouden slechts een paar biertjes en één leuke sessie samen worden. Het eindigde in een Ierse pub vol met enthousiast publiek, waarbij Lee, Ross, Jimi en Seán tot in de vroege ochtenduurtjes speelden. De mannen besloten een band te vormen, Drops of Green was geboren. Al snel ontwikkelden ze hun eigen stijl muziek en traden ze overal in Ierland en Engeland op voor volle zalen. Ook het buitenland toonde interesse. Drops of Green heeft zich de afgelopen jaren stevig gevestigd in de Ierse folkmuziek. Niet vanwege wat ze spelen, maar hóe ze het spelen. Traditionele Ierse liedjes in een origineel, eigenzinnig jasje waarbij hun zangstemmen perfect op elkaar aansluiten. Niet voor niets de headliner van deze editie.

Kilkenny School of Irish Dancing
Gevestigd in Den Haag, biedt de Kilkenny School of Irish Dancing lessen aan in de Ierse traditionele dans, zoals bekend van shows als Riverdance en Lord of the Dance. Oprichter Sean Kilkenny is afkomstig uit Ierland en tourde de hele wereld over in de jaren ’80 en ’90 met dansgroep Taste of Ireland. Vele leerlingen van de Kilkenny School wonnen al nationale en internationale competities en bereikten onder meer de halve finale van Hollands Got Talent. De dansschool wordt erkend door de officiële Ierse dansschoolbond. De dansers komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit andere landen.

Nieuwe opzet
Het festival ondergaat dit jaar een kleine naamswijziging: van Irish Folk Festival naar Irish Festival. Dit, omdat De Tamboer een breed inzicht in de Ierse cultuur wil geven. Dit betekent niet alleen Ierse folkmuziek, maar ook andere traditionele muziekstijlen en cultuurvormen als Guinness, Whiskey en het muziekinstrument de bodhrán.