Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Vreemde Kostgangers

Naam: Vreemde Kostgangers
Leden: Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten
Genre: muziek
Website: vreemdekostgangers.com

Boudewijn, Henny en George in De Tamboer

Op 24 februari 2018 stond Vreemde Kostgangers in De Tamboer. Deze drie mannen van het eerste uur hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend, maar sloegen de handen ineen om eindelijk eens samen op het podium te staan.

De drie kompanen verzorgden een verrassingsoptreden voor Cesar Zuiderwijk en dat viel zo goed in de smaak, dat een gezamenlijk programma een logisch vervolg was. De heren houden niet van half werk, zo bleek ook nu weer. Alle drie schreven ze speciaal voor Vreemde Kostgangers nieuwe Nederlandstalige nummers. De voorstelling stond in het teken van deze nieuwe nummers, maar werd aangevuld met een selectie uit ieders oudere werk. 

Biografie

Vreemde Kostgangers is een Nederlandse muziekgroep met als frontmannen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten. Vreemde Kostgangers staat voor Vrienten, Kooymans en Groot. Zij krijgen ondersteuning van Tijn Smit (toetsinstrumenten) en Martijn Bosman (drums).

Het trio kent elkaar van de 65e verjaardag van Cesar Zuiderwijk (2013), drummer en collega van George Kooymans uit Golden Earring. De vrouw van Zuiderwijk organiseerde een verrasingsoptreden met de drie. Dit beviel zo goed dat ze besloten om vaker gezamenlijk op te treden. Er werden nieuwe liedjes geschreven en oude liedjes werden in een nieuw jasje gestoken. 

De Groot kende Vrienten al sinds die in de jaren zeventig in zijn begeleidingsband speelde. Vrienten en Kooymans kenden elkaar van toevallige ontmoetingen als Doe Maar en Golden Earring samen optraden en als zij op verzoek enkele nummers uitvoerden. 

In 2016 kwam er een reeks optredens van de groep in de grote theaters. Dit werd afgesloten met twee slotconcerten in de Philharmonie Haarlem. Hierbij werden ook nummers uit de loopbanen van de mannen afzonderlijk gespeeld. 

Op 24 februari 2017 kwam hun eerste album uit en ook in theaterseizoen 2017/2018 zullen ze weer optreden in enkele theaters in Nederland.

Foto: Jacqueline de Haas 

Gerelateerde artiesten


Deel via