De heren van Dutch Eagles zijn hun gewicht in goud ruimschoots waard. Meerstemmige samenzang en weergaloze gitaarsolo’s in de hits van the Eagles, maar ook in juweeltjes van andere artiesten uit de gouden tijd van de popmuziek. Ogen dicht en genieten maar!

Dutch Eagles - Biografie

Naam
Dutch Eagles
Leden
Arto Boyadjian, Dennis Allaert, Jaco van der Steen, Ruben van Mastrigt, André Kemp en Dennis Wind

Binnenkort in De Tamboer

za 01 maart 2025 20:00
Bestel

Dutch Eagles in De Tamboer

Op 2 april 2020 zou Dutch Eagles in De Tamboer staan met Gold. Deze voorstelling werd vanwege het corona-virus meerdere malen verplaatst. Op 23 februari 2023 was de band terug in Hoogeveen met New Horizon.

New Horizon

Met New Horizon presenteerde Dutch Eagles een nieuwe show vol tijdloze muziek. De band verkende een nieuwe horizon van de Amerikaanse countryrock, vol weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang. De bevlogen muzikanten van Dutch Eagles brengen al vijftien jaar met veel passie muzikale roadtrips door de seventies. Of het nu gaat om Lyin’ Eyes, Life in the Fast Lane, of juist een muzikale verrassing, the Dutch Eagles gaven ieder liedje een eigen gezicht. Voorafgaand aan de show was er een inleiding met een muzikant van de band, die vertelde over de achtergrond van zijn instrument, bijzonderheden van de voorstelling en het spelen bij Dutch Eagles. Een uniek inkijkje in het leven van Dutch Eagles!

Flye Like an Eagle 

Al eerder (2018) stonden de Dutch Eagles in De Tamboer met Fly Like an Eagle. Dit was een avond vol meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit, met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier.

Over de Dutch Eagles

Dutch Eagles is een succesvolle Nederlandse tribute band die al meer dan 300.000 kaarten hebben verkocht. The Eagles bestaan ruim 40 jaar, en Dutch Eagles bestaan al ruim 10 jaar en treden op in zowel binnen- als buitenland. Naast grote hits zingen ze in hun shows ook minder bekende nummers.

De groep bestaat uit Arto Boyadjian (gitaar en zang), Dennis Allaert (gitaar, percussie en zang), Jaco van der Steen (bas en zang), Ruben van Mastrigt (keyboard, zang en mondharmonica), André Kemp (drums en zang) en Dennis Wind (gitaar en zang). Alle zes hebben ze een prachtige stem en laten ze de sound van The Eagles schijnbaar moeiteloos weerklinken. 

Dennis Wind, Arto Boyadjian, Jaco van der Steen en Ruben van Mastrigt speelden in de begeleidingsband van cabaretduo Veldhuis en Kemper. Arto Boyadjian studeerde aan het Hilversums Conservatorium en werkte hij mee aan de musical Route 66. Jaco van der Steen begon met bas spelen toen hij 14 jaar was, en speelde daarvoor ook al piano en gitaar. Elk jaar leidt hij bovendien de kerstsamenzang op de Haarlemse Grote Markt. Ook doet hij sessiewerk voor televisieseries, waaronder Gooische Vrouwen. De Haagse drummer André Kemp drumde in de band van Waylon en verschillende Haagse bands.

Foto: Daniel Maissan