Vreemde Kostgangers - George Kooymans, Boudewijn de Groot en Hennie Vrienten
  • muziek

Vreemde Kostgangers - Biografie

Naam
Vreemde Kostgangers
Leden
Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten
Opgericht
2016

Vreemde Kostgangers in De Tamboer

Vreemde kostgangers doen het weer

Op zondag 1 maart 2020 stonden de Vreemde Kostgangers voor een uitverkochte Tamboerzaal met hun afscheidsvoorstelling Vreemde Kostgangers doen het weer. George zou eigenlijk weinig tot niets gaan doen, Henny was druk doende met zijn nieuwe CD en Boudewijn had wat losse projecten en maakte een plaat met The Dutch Eagles. Maar bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en daarom doken ze nog eenmaal samen de theaters in met een programma vol nummers van hun vorige tours, eigen werk en nieuwe liedjes. Ze deden het weer!

Vreemde Kostgangers 2018

Op 24 februari 2018 stond Vreemde Kostgangers in een uitverkochte Tamboerzaal. Deze drie mannen van het eerste uur hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend, maar sloegen de handen ineen om eindelijk eens samen op het podium te staan.

De drie kompanen verzorgden een verrassingsoptreden voor Cesar Zuiderwijk en dat viel zo goed in de smaak, dat een gezamenlijk programma een logisch vervolg was. De heren houden niet van half werk, zo bleek ook nu weer. Alle drie schreven ze speciaal voor Vreemde Kostgangers nieuwe Nederlandstalige nummers. De voorstelling stond in het teken van deze nieuwe nummers, maar werd aangevuld met een selectie uit ieders oudere werk. 

Over Vreemde Kostgangers

Vreemde Kostgangers is een Nederlandse muziekgroep met als frontmannen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten. Vreemde Kostgangers staat voor Vrienten, Kooymans en Groot. Zij krijgen ondersteuning van Tijn Smit (toetsinstrumenten) en Martijn Bosman (drums).

Het trio kent elkaar van de 65e verjaardag van Cesar Zuiderwijk (2013), drummer en collega van George Kooymans uit Golden Earring. De vrouw van Zuiderwijk organiseerde een verrasingsoptreden met de drie. Dit beviel zo goed dat ze besloten om vaker gezamenlijk op te treden. Er werden nieuwe liedjes geschreven en oude liedjes werden in een nieuw jasje gestoken. 

De Groot kende Vrienten al sinds die in de jaren zeventig in zijn begeleidingsband speelde. Vrienten en Kooymans kenden elkaar van toevallige ontmoetingen als Doe Maar en Golden Earring samen optraden en als zij op verzoek enkele nummers uitvoerden. 

In 2016 kwam er een reeks optredens van de groep in de grote theaters. Dit werd afgesloten met twee slotconcerten in de Philharmonie Haarlem. Hierbij werden ook nummers uit de loopbanen van de mannen afzonderlijk gespeeld. 

Op 24 februari 2017 kwam hun eerste album uit en ook in theaterseizoen 2019-2020 traden ze weer op in enkele theaters in Nederland.

Foto: Jacqueline de Haas 

Anderen bekeken ook

Danny Vera - Biografie

Waylon - Biografie

Edwin Evers Band - Biografie

Dutch Eagles - Biografie