Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Thijs Kemperink

Naam: Thijs Kemperink
Geboortedatum: 28 november 1982
Geboorteplaats: Albergen
Awards: Noorderlach (2010)
Genre: cabaret
Website: thijskemperink.nl

Bonje in De Tamboer

Op vrijdag 16 februari 2018 komt Thijs Kemperink naar De Tamboer met zijn voorstelling Bonje!

De Twentse rasverteller gaat aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘bonje’? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd. Dat is de kracht van Thijs, de jongen van het platteland die provincie na provincie al voor zich won.

Zijn grote vertelkracht bracht hem niet alleen in Twente, maar in het hele land volle zalen. De sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. In zijn laatste programma Zleur schetste Thijs de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue. Zonder wijzend vingertje, maar met veel humor en ‘noaberschap’, een thema dat Thijs aan het hart gaat.

Biografie

Twentse cabaretier Thijs Kemperink is geboren en getogen in het Overijsselse Albergen. Toen hij 25 was ging hij zich bezighouden met stand-up comedy en niet lang daarna besloot hij te gaan werken aan een solo programma voor in het theater. 

In zijn eerste voorstelling Achteraf Bekeken vertelde hij over zijn leven op het platteland. Nadat hij met de try-outs door het land was getrokken speelde hij deze voorstelling in Oost-Nederland in zijn eigen streektaal. Hierna maakte hij de voorstelling Gas D'r Op! en zijn derde theatervoorstelling was getiteld Zleur. In die voorstelling schetste hij de verhoudingen in de buurt van een zomerse buurtbarbecue.

Momenteel werkt hij aan zijn vierde voorstelling waarmee hij in seizoen 2017/2018 langs de theaters zal gaan. Hij houdt ervan om in zijn voorstellingen een mooi verhaal te vertellen wat dicht bij hem staat. Natuurlijk zit er altijd veel humor in.

Foto: Frank Visschedijk

Gerelateerde artiesten


Deel via