Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste Nina Simone, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life.
  • muziek

Sabrina Starke - Biografie

Naam
Sabrina Starke
Geboortedatum
9 augustus 1975
Geboorteplaats
Paramaribo
Awards
Edison Beste Nieuwkomer; Radio 6 Soul & Jazz Award

Foto: Jack Robinson

Sabrina Starke in De Tamboer 

Sabrina Starke zou samen met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw (JOC) naar De Tamboer in Hoogeveen komen voor The Story of Nina Simone. Sabrina zou daarmee een ode brengen aan de persoonlijke liedjes van de jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste. Helaas kon de voorstelling vanwege het COVID-19 virus niet doorgaan.

Biografie van Sabrina Starke

Sabrina Starke werd geboren in Suriname, maar is opgegroeid in Nederland. Ze begon haar muzikale carrière in een reggeaband, maar koos er in 2005 voor om solo te gaan. Dat wierp meteen z'n vruchten af, want in 2006 won ze de Talent Night waarn ze in het Apollo Theater in New York stond. In datzelfde jaar werd ze ook tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Een jaar later, op 8 december 2007, won ze de VSBfonds Music Matters Award en met het prijzenpakket bracht haar eerste album uit genaamd Yellow Brick Road. Na de release van het album volgden vele optredens. Waarna ze haar eerste platencontract tekenede bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Een aantal jaren later, in 2011, tekende ze een platencontact bij het Nederlandse muzieklabel 8ball Music

Inmiddels heeft Starke meerdere albums uitgebracht waaronder Bags & Suitcases, Outside The Box en Lean On Me

Verder was ze in verschillende televisieprogramma's te zien waaronder Expeditie RobinsonDe Beste Zangers van Nederland en in 2019 was ze één van de leden van de Nederlandse vakjury van het Eurovisiesongfestival.

Anderen bekeken ook

Lakshmi stond in De Tamboer met haar show Adem

LAKSHMI - Biografie

Bekend van zijn grappige internetfilmpjes duikt Jay Francis, oftewel Tisjeboy Jay, de theaters in. Hij geeft een bijzonder kijkje in zijn persoonlijke leven. De grappen vliegen om je oren in deze achtbaan van emoties. Jay heeft deze avond maar één doel: jou heel hard laten lachen.

Tisjeboyjay - Biografie

Yentl en de Boer brengen Magie naar het theater

Yentl en De Boer - Biografie

De topmuzikanten van Her Majesty duiken dit keer in de countryrock. De mannen spelen het werk van pioniers als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, van countryhelden als The Band, CCR, Grateful Dead en muziek van eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks. Een mooie zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock.

Her Majesty - Biografie