Singer-soul-writer Sabrina Starke en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een bijzondere ode aan de persoonlijke liedjes van jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste Nina Simone, zoals Feeling Good, My Baby Just Cares For Me, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life.
  • muziek

Sabrina Starke - Biografie

Naam
Sabrina Starke
Geboortedatum
9 augustus 1975
Geboorteplaats
Paramaribo
Awards
Edison Beste Nieuwkomer; Radio 6 Soul & Jazz Award

Binnenkort in De Tamboer

do 27 mei 2021 19:30
Bestel

Foto: Jack Robinson

Sabrina Starke in De Tamboer 

Op vrijdag 12 maart 2021 komt Sabrina Starke samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw naar De Tamboer met The Story of Nina Simone.

The Story of Nina Simone
Sabrina Starke & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Met haar krachtige, melodische stem raakt Sabrina Starke ieders hart. Ze won al twee Edison Awards en twee Radio 6 Soul & Jazz Awards voor haar mooie muziek. Een geschikter iemand om een bijzondere ode te brengen aan de persoonlijke liedjes van de jazz-soullegende en mensenrechtenactiviste is er dan ook niet. En samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw belooft het een ijzersterke, ritmische en bijzondere voorstelling te worden!

Biografie van Sabrina Starke

Sabrina Starke werd geboren in Suriname, maar is opgegroeid in Nederland. Ze begon haar muzikale carrière in een reggeaband, maar koos er in 2005 voor om solo te gaan. Dat wierp meteen z'n vruchten af, want in 2006 won ze de Talent Night waarn ze in het Apollo Theater in New York stond. In datzelfde jaar werd ze ook tweede bij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Een jaar later, op 8 december 2007, won ze de VSBfonds Music Matters Award en met het prijzenpakket bracht haar eerste album uit genaamd Yellow Brick Road. Na de release van het album volgden vele optredens. Waarna ze haar eerste platencontract tekenede bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Een aantal jaren later, in 2011, tekende ze een platencontact bij het Nederlandse muzieklabel 8ball Music

Inmiddels heeft Starke meerdere albums uitgebracht waaronder Bags & Suitcases, Outside The Box en Lean On Me

Verder was ze in verschillende televisieprogramma's te zien waaronder Expeditie RobinsonDe Beste Zangers van Nederland en in 2019 was ze één van de leden van de Nederlandse vakjury van het Eurovisiesongfestival.

Anderen bekeken ook

De Edwin Evers Band stond afgelopen jaren meermaals in De Tamboer

Edwin Evers Band

Ook dit jaar geeft Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina weer een spetterend en enthousiast optreden in De Tamboer. Wilhelmina is een moderne en bloeiende vereniging met drie verschillende geledingen. Alle geledingen zullen, in een anderhalf uur durend programma, afwisselend laten zien waar ze toe in staat zijn. Van orkest naar malletband tot aan de majorettes: iedereen laat zijn bijdrage zien, van jong tot oud. Allemaal gericht op het thema: “Wilhelmina’s foute party!”

Christelijke Muziekvereniging Wilhelmina

Sita Vermeulen speelt de hoofdrol in Doornroosje de Musical van Van Hoorne Entertainment.

Sita Vermeulen

Rob de Nijs viert zijn 60-jarig jubileum als artiest

Rob de Nijs