Rayen Panday met zijn nieuwe show Trigger
  • cabaret

Rayen Panday - Biografie

Naam
Rayen Panday
Geboortedatum
1983
Geboorteplaats
Zaandam
Opleiding
Rechten
Awards
Publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival
Website
rayenpanday.nl

Rayen Panday in De Tamboer

Op vrijdag 8 april 2022 stond caberetier Rayen Panday in De Tamboer met zijn nieuwe show Focus.

Biografie van Rayen Panday

Rayen Panday is cabaretier en je kunt hem kennen van shows als Raymann is Laat, De Dino Show en zijn eigen shows op Netflix waaronder Netflix Specials Live. Op dit moment tourt hij door het hele land met zijn vijfde show genaamd Trigger.

Tijdens zijn rechtenstudie doet hij in 2008 mee aan een open podium stand-up comedy. Dit is iets wat hij stiekem heel lang al wilde. Hij werd benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival 2008 waar hij in de finale de Persoonlijkheidsprijs won. Sinds dat moment is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier.

In 2010 wordt hij vaste kracht van het Comedy Café in Amsterdam en begint hij aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken. Naast zijn eigen theatervoorstellingen is Rayen ook bekend van festivals als Lowlands en Paaspop. Sinds 2016 is hij lid van de Comedytrain.

Van 2011 tot 2013 speelde hij zijn allereerste avondvullende programma Drie Keer Rayen. Deze werd gevolgd door Vrijspraak in 2014 en 2015. In 2016-2017 toerde hij met Niet Verder Vertellen en in 2018-2019 met Fenomeen. Deze laatste show gaf hem meer bekendheid bij het grote publiek.

Augustus 2014 werd Drie Keer Rayen uitgezonden bij de VARA en NPO 3. Vervolgens werden Vrijspraak in december 2015 en Niet Verder Vertellen in maart 2017 op deze zelfde zenders uitgezonden. Ook is Ryan vaak te gast bij tv-programma’s als RTL4's Is er een Dokter In de Zaal, AVRO's Mag ik u kussen?, The Comedy Factory op RTL 4, De Slimste Mens, De Tafel van Taal en Klikbeet. Tevens had hij zijn eigen radiocolumn in het programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2. 

Internationaal

Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, verschillende typetjes, persoonlijke touch en zijn muzikaliteit weet Rayen het Nederlandse als zowel het Engelse publiek aan te spreken. Hij speelde eerder in landen als, Denemarken, België, Estland, Suriname, Frankrijk, India, Aruba, Curaçao, Thailand, de VS, Indonesië en Brunei.

Anderen bekeken ook

Plien & Bianca - Biografie

Rundfunk - Biografie

Peter Heerschop - Biografie

Patrick Nederkoorn - Biografie