Remko Vrijdag en Martine Sandifort
Martine Sandifort met Remko Vrijdag
  • cabaret

Remko Vrijdag - Biografie

Naam
Remko Vrijdag
Geboortedatum
2 april 1972
Geboorteplaats
Waalre
Opleiding
Amsterdamse Academie voor Kleinkunst
Website
hekwerk.nl

Remko Vrijdag in De Tamboer

Op vrijdag 29 november 2019 stond Remko Vrijdag samen met Martine Sandifort in De Tamboer met de voorstelling Voorlopig voor altijd.

Voorlopig voor altijd

Voorlopig voor altijd was een zeer herkenbare en schrijnende cabaretvoorstelling. Zowel komisch als tragisch en hilarisch als kwetsbaar. Het publiek en de pers zijn lovend. Iets wat niet geheel als een verrassing komt na hun succes met hun vorige show Vrijdag vs. Sandifort. Volgends de jury van de Poelifinario zijn er maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort.

Vrijdag vs. Sandifort

Op 3 november 2017 speelden Vrijdag & Sandifort de show Vrijdag vs. Sandifort in De Tamboer. De typeringen van Vrijdag en Sandifort zijn zo mogelijk nog beroemder dan zijzelf. Beiden beschikken ze over een genadeloos transformatietalent. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Hij van Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. En was Remko niet ook een Vliegende Panter? En Martine was toch die spastische therapeute van Alex Klaasen? Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn! Rauw, razendsnel, scherp, over de top, retemuzikaal en ongenadig grappig.

Biografie van Remko Vrijdag

Tijdens zijn studie aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam richtte Remko Vrijdag met zijn klasgenoten Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker De Vliegende Panters op. Daarnaast zong en acteerde hij in Het Klokhuis en speelde voor het Ro Theater. In 2011 was hij de presentator van het naar hem genoemde televisieprogramma Vrijdag op Maandag, de opvolger van Comedy Live (waar hij ook aan meedeed).

Vrijdag heeft ook een aantal speelfilms op zijn naam staan zoals Kikkerdril (2009), Finnemans (2010), Gooische Vrouwen (2011), Dolfje Weerwolfje (2011) en Alles is familie (2012). Ook stond hij op de planken in de musicals Dromen... zijn bedrog (2009) en Into the Woods (2010) en in de theatervoorstelling No Way to Treat a Lady (2008).

In het theaterseizoen 2012-2013 toerde hij al eerder samen met Martine Sandifort langs de Nederlandse theaters met het theaterprogramma Hulphond. En in seizoen 2014-2015 eveneens met Martine Sandifort in het programma Löyly. In het seizoen 2019-2020 speelt hij opnieuw met Martine Sandifort in het programma Voorlopig voor altijd.

Anderen bekeken ook

Alex Ploeg - Biografie

Martine Sandifort - Biografie

Henry van Loon - Biografie

Sanne Wallis de Vries - Biografie