Remko Vrijdag en Martine Sandifort
Martine Sandifort met Remko Vrijdag

Remko Vrijdag - Biografie

Naam
Remko Vrijdag
Geboortedatum
2 april 1972
Geboorteplaats
Waalre
Opleiding
Amsterdamse Academie voor Kleinkunst

Remko Vrijdag in De Tamboer

Op vrijdag 29 november stond Remko Vrijdag samen met Martine Sandifort in De Tamboer met de voorstelling Voorlopig voor altijd.

Vrijdag & Sandifort - Voorlopig voor altijd

Voorlopig voor altijd is een cabaretvoorstelling die zeer herkenbaar en schrijnend is. Zowel komisch als tragisch en hilarisch als kwetsbaar. Het publiek en de pers zijn lovend. Iets wat niet geheel als een verrassing komt na hun succes met hun vorige show Vrijdag vs. Sandifort. Volgends de jury van de Poelifinario zijn er maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort.

Biografie van Remko Vrijdag

Tijdens zijn studie aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam richtte Remko Vrijdag met zijn klasgenoten Diederik Ebbinge en Rutger de Bekker De Vliegende Panters op. Daarnaast zong en acteerde hij in Het Klokhuis en speelde voor het Ro Theater. In 2011 was hij de presentator van het naar hem genoemde televisieprogramma Vrijdag op Maandag, de opvolger van Comedy Live (waar hij ook aan meedeed).

Vrijdag heeft ook een aantal speelfilms op zijn naam staan zoals Kikkerdril (2009), Finnemans (2010), Gooische Vrouwen (2011), Dolfje Weerwolfje (2011) en Alles is familie (2012). Ook stond hij op de planken in de musicals Dromen... zijn bedrog (2009) en Into the Woods (2010) en in de theatervoorstelling No Way to Treat a Lady (2008).

In het theaterseizoen 2012-2013 toerde hij al eerder samen met Martine Sandifort langs de Nederlandse theaters met het theaterprogramma Hulphond. En in seizoen 2014-2015 eveneens met Martine Sandifort in het programma Löyly. In het seizoen 2019-2020 speelt hij opnieuw met Martine Sandifort in het programma Voorlopig voor altijd.