Henry van Loon - Onze Henry
  • cabaret

Henry van Loon - Biografie

Naam
Henry van Loon
Geboortedatum
8 april 1982
Geboorteplaats
Oirschot
Opleiding
Kleinkunstacademie
Website
henryvanloon.nl

Binnenkort in De Tamboer

za 04 november 2023 20:00
Bestel

Henry van Loon in De Tamboer

Henry van Loon staat dit theaterseizoen in De Tamboer met zijn voorstelling Jannie The Show Dog. 

Jannie The Show Dog

Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit. Zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Niet lang daarna werd zijn dochter geboren. Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0 x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na fucking uur. Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. En wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie. Terug naar jou.

Henderball. Is. Back.

Be

Very

Afraid

Onze Henry

Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee de 'rare' Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, reeg hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit werd op virtuoze wijze afgewisseld met een ontroerend lied of interactie met het publiek.

Biografie van Henry van Loon

Henry van Loon is een stand-up comedian, cabaretier en acteur. Hij is geboren en opgegroeid in Brabant. Toen hij in 2001 aan de Kleinkunstacademie ging studeren verhuisde hij naar Amsterdam. In 2004 werd hij lid van de Comedytrain en daarmee begon zijn carrière als stand-up comedian.

Henry was onder meer te zien in de televisieprogramma's Koppensnellers, Draadstaal, en Comedy Live. Ook maakte hij voor TV lab in 2009 de Henry van Loon Entertainment Show. Dit was zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling. In 2011 maakte hij de theatervoorstelling Electropis. Deze show kreeg meerdere vier-sterrenbeoordelingen en werd drie jaar later in een verkorte versie uitgezonden op televisie.

Foto: Bob Bronshoff

Anderen bekeken ook

Stefano Keizers - Biografie

Pieter Derks - Biografie

Alex Ploeg - Biografie

Rundfunk - Biografie