No Name speelde in 2019 een show voor het vijftigjarig bestaan.
  • muziek

No Name - Biografie

Naam
No Name
Opgericht
1967
Geboorteplaats
Hollandscheveld
Awards
ABBA lookalikecontest
Website
facebook.com

Binnenkort in De Tamboer

za 12 oktober 2024 20:00
Bestel

No Name in De Tamboer

Vijftig jaar na oprichting besloot de band uit Hollandscheveld nog eenmaal samen de instrumenten op te pakken. Dit hebben ze gedaan op zaterdag 5 oktober 2019 en nog één keer gaven ze een spetterend concert in De Tamboer!
Op 13 april van dat jaar had No Name op Meziek uut Veen gespeeld in Het Podium.

No Name - 50 jaar 

In het seizoen 2018-2019 stond No Name weer even in de spotlight tijdens Meziek uut Veen. Een gezamenlijk project van de culturele instellingen: Bibliotheek/Verhalenwerf, Het Podium en De Tamboer. Verschillende bands die in de jaren '60, '70 en '80 succes hadden gekend speelden tijdens dit project op verschillende podia. In april 2019 werd het project afgesloten, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Daarom kwam No Name nog één keer samen op 5 oktober 2019.

Over No Name

De band No Name werd in 1967 opgericht door André Damming en Bertus ten Caat. Zo'n vijfenveertig jaar waren de bandleden bijna nooit thuis in het weekend. Elk weekend vierde de band namelijk feest. Met name in de jaren '70 waren ze erg succesvol. Ze deden mee aan talentenjachten en speelden bij omroepen zoals KRO en NCRV. 

In 1998 won de groep, inmiddels vesterkt door de zangeressen Esther en Tamara ten Caat, de landelijke ABBA lookalikecontest van Radio 2 met het nummer Waterloo. Eén van de hoogtepunten van de band! 

Na zo'n vijftig jaar besloot de band dat het genoeg was geweest. Toch kwamen ze nog één keer terug en wel in De Tamboer!

Foto: Johan Nauta

Anderen bekeken ook

René Karst - Biografie

Pé Daalemmer & Rooie Rinus - Biografie

Maurice Mulderij - Biografie

U!TdagenD Hoogeveen - Start cultureel seizoen