René Karst uit Hoogeveen

René Karst - Biografie

Naam
René Karst
Geboortedatum
13 augustus 1966
Geboorteplaats
Hoogeveen

Horen, zien en zingen

Op 17 maart staat René Karst in De Tamboer met zijn solovoorstelling Horen, zien en zingen. Hij werkte meer dan 30 jaar in diverse theaters in Nederland en maakt op zijn 50ste de stap naar een solo-theaterprogramma. René Karst neemt u mee in zijn passie en verhalen. Met een schat aan ervaring heeft Karst besloten zijn liedjes op een troubadour-achtige manier in deze voorstelling te verwerken. Nederland kan kennismaken met de andere kant van zijn groene bril. 

Hij schreef tientallen liedjes als ‘liever te dik in de kist’, ‘Kruipend door de supermarkt’ en ‘Supergavetijd’! Ook schrijft hij nog steeds liedjes voor zangers en zangeressen waarvan men vaak niet weet dat ze door hem zijn geschreven. In Horen, Zien en Zingen vertelt hij op een gepassioneerde, humoristische manier hoe deze liedjes tot stand zijn gekomen. Is hij het ‘best bewaarde muzikale geheim van ons land’? 

Letter voor Letter

Op vrijdag 19 januari was René Karst samen met Carola Smit te zien in De Tamboer met het concert Letter voor Letter. Dit concert was bedoeld om laaggeletterden te helpen en tips te geven om nog beter te leren lezen en schrijven. Bezoekers genoten van Nederlandstalige muziek, de teksten en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. 

Biografie

Wie Supergave tijd zegt, zegt René Karst. Met deze kroegkneiter bestormde de geboren Hoogevener de ether in 2007, waarmee zijn solocarrière een boost krijgt. René heeft dan al jarenlange podiumervaring, omdat hij sinds zijn 10e samen met zijn moeder optreedt onder de naam Duo Karst. Als duo hebben René en Jannie wel 25 albums uitgebracht met Drentse kleinkunstliedjes. Het duo wordt in 2005 lid van de orde van Oranje-Nassau voor hun verdiensten in de Drentse taal. Als Jannie in 2007 een stapje terug doet, start René zijn solocarrière.

Dankzij Supergave tijd wordt René gevraagd voor Mega Piraten Festijnen, feesttenten, artiestenreizen, cafés en bedrijfsfeesten. Met liedjes als Op de tafel dansen, Dat moet je niet doen en Engelse Rock Medley tovert hij iedere locatie om tot een feest. Sinds hij in 2013 het nummer De Troubadour van Lenny Kuhr in Bloed, Zweet en Tranen ten gehore bracht, draagt hij de eervolle titel ‘De Troubadour van Drenthe’. In mei 2017 kreeg hij een gouden plaat voor het nummer Liever te dik in de kist.