Niels Geusebroek speelde Wildfire in De Tamboer
  • muziek

Niels Geusebroek - Biografie

Naam
Niels Geusebroek
Geboortedatum
04-08-1979
Geboorteplaats
Amsterdam
Awards
100% NL Award Nieuwkomer van het Jaar 2014

Niels Geusebroek in De Tamboer

Niels Geusebroek stond 2 november 2017 in De Tamboer met zijn Wildfire Theatertour.

Wildfire Theatertour

Met zijn nieuwe look en sound is het ook tijd voor een nieuwe theatertour! Een nieuw avontuur voor Niels. “Wat ik wilde is gelukt, de band is er klaar voor, nu gaan we weer lekker spelen.” In Wildfire speelde Niels liedjes met thema’s als liefde, vriendschap en emotie. Hij deed dit op intieme wijze en samen met muzikanten Gyo Kretz en Theo Sieben. Met een sfeer alsof je rondom een kampvuur naar Niels zat te luisteren.

Biografie

Als 8-jarige jongen speelde Niels Geusebroek al muziek na van Neil Young en Carole King. Met de nostalgie uit de platenkast van zijn vader en ervaring op de piano en gitaar als bagage, richtte hij in 1996 samen met Frans van Essen de band Silkstone op. Hij trad hier veelvuldig mee op, onder andere op Lowlands, Pinkpop, MTV, TMF, Top of the Pops en meer. Na 2 albums en 2 noteringen in de Top 40 stopte de band in 2009. In 2011 nam Niels deel aan het tweede seizoen van The Voice Of Holland, waarmee hij 3 hits wits te scoren in de Single Top 100. Hij bereikte de halve finale van het programma. Daarna scoorde hij nog enkele hitnoteringen met Year of Summer en Take Your Time Girl.

Rond zijn dertigste levensjaar vond Niels het tijd voor verdieping. Hij wilde muziek maken die mensen raakt, liedjes schrijven die ertoe doen. Gevoel aanwakkeren. Dit resulteerde in zijn eerste singer-songwriter plaat Lines vol prachtige liedjes met veel getokkel. Maar daarna vond Niels het tijd voor wat meer uptempo nummers en diversiteit. Hij wil meer zijn dan alleen singer-songwriter, niet één geluid maken, maar afwisseling zoeken en een solo-artiest zijn. “Ik wil alle hoekjes van het spectrum verkennen. De ene keer steviger, dan weer een tokkelliedje. Veel galm, geen galm, grootse nummers en mooie kleine."

Hij ging op zoek naar een nieuwe look én sound. Voor zijn tweede album richtte de zanger alles opnieuw in. Met als resultaat: Wildfire. Dit album bevat meer uptempo liedjes, meer drums en percussie, meer koortjes. Rauwer en meer uitgesproken. “Een stap voorwaarts? Dat weet ik niet”, zegt hij over zijn nieuwe weg. “Meer een ontwikkeling.”

Dat nieuwe geluid hoor je in nummers als Wildfire, Widescreen, Stepping Stone en The Storm Won’t Last Forever. Maar toch blijft het altijd herkenbaar Niels Geusebroek. 

Foto: Mike van den Toorn

Anderen bekeken ook

Danny Vera - Biografie

Paskal Jakobsen - Biografie

Daniel Cane & the Rebellion - Biografie

Miss Montreal - Biografie