Op vrijdag 25 oktober 2019 stond Johnny de Mol in De Tamboer met zijn voorstelling Hier is de mol!
  • muziek

Johnny de Mol - Biografie

Naam
Johnny de Mol
Geboortedatum
12 januari 1979
Geboorteplaats
Laren
Awards
Gouden Televizier-Ring (2015); Zilveren Televizier-Ster Man (2013, 2015)

Johnny de Mol in De Tamboer

Op vrijdag 25 oktober 2019 stond Johnny de Mol in De Tamboer met zijn voorstelling Hier is de mol! Zijn eigen one-man-show waarin hij het publiek een kijkje geeft in zijn leven. Van het leven als vrolijke vrijgezel tot aan het vaderschap en zijn huwelijk met Anouk van Schie. 

In het theaterseizoen 2019-2020 stond Johnny in slechts 20 theaters, waaronder dus De Tamboer.

Biografie van Johnny de Mol

John Carel de Mol, ofwel Johnny, is de geboren in Laren op 12 januari 1979. Hij is de zoon van Willeke Alberti en John de Mol junior en hij wist al van jongs af aan dat hij het artiestenvak in wilde. Inmiddels is Johnny dan ook bekend als zanger, acteur, programmamaker, ondernemer en presentator.

Johnny ontdekte op zijn elfde de gitaar en op zijn dertiende richtte hij zijn eerste rockband op: Plain habit. Nadat hij de havo afrondde, werkte hij enkele jaren achter de schermen bij een groot aantal televisieprogramma’s.

In de tussen tijd volde Johnny verschillende theaterworkshops en in 2000 was hij voor het eerst voor de schermen te zien in Goede tijden, slechte tijden. Daarna had hij onder andere rollen in Baantjer, All Stars en Costa!. Hij speelde in verschillende films en dramaseries en sprak de stem van de hoofdfiguur in Piratenplaneet in.

Sinds 2018 presenteert Johnny het programma Waar is De Mol?, waarin hij met bekende Nederlands op reis gaat. In 2009 werd hij genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster als beste televisieman. Bij RTL4 presenteerde Johnny in 2013 het programma SynDROOM, waarvoor hij in 2015 de Gouden Televizier-Ring won. In 2013 en 2015 won de Mol de Zilveren Televizier-Ster Man.

In 2018 stapt Johnny over naar SBS6 (waar hij al eerder onder contract heeft gestaan) en presenteert hij programma’s als DanceSing en Restaurant Misverstand. Ook brengt hij Down met Johnny terug op de televisie.

Anderen bekeken ook

Rob de Nijs - Biografie

3JS - Biografie

Jan Smit - Biografie

Frank Lammers - Biografie