De Nederlandse indiepopband Handsome Poets bestaat uit zanger Tim van Esch, drummer Daniel Smit, gitarist Erik Bruil, toetsenist Nils Davidse en bassist Ricardo Szabó.
  • muziek

Handsome Poets

Naam
Handsome Poets
Leden
Tim van Esch, Daniel Smit, Erik Bruil, Nils Davidse en Ricardo Szabó
Opgericht
2009
Plaats
Gouda
Awards
3FM Serious Talent Award

Biografie van Handsome Poets

De Nederlandse indiepopband Handsome Poets bestaat uit zanger Tim van Esch, drummer Daniel Smit, gitarist Erik Bruil, toetsenist Nils Davidse en bassist Ricardo Szabó. In 2009 kwam de groep bij elkaar en in januari 2010 werd het nummer Blinded uitgebracht als single, welke was opgenomen voor de film Chance. Door de landelijke radiostations werd dit nummer opgepikt en hierdoor belandde de band in de publiciteit. De single kwam uiteindelijk op nummer 32 van de Mega Top 50 terecht en de band won de titel 3FM Serious Talent. 

In 2010 verscheen een tweede single van Handsome Poets genaamd Dance (The War Is Over). Dit werd een 3FM Megahit en het nummer verscheen zelfs in televisiespots voor bijvoorbeeld het RTL 5 programma So You Think You Can Dance.

In de winter brachten de mannen veel tijd door in de studio om een volwaardige cd op te kunnen nemen. Deze cd getiteld als Handsome Poets verscheen uiteindelijk op 25 maart 2011. De dag daarvoor stond de band bij De Wereld Draait Door met hun derde single: (We Can’t Be) Saints.

Op 10 april 2011 won Handsome Poets de 3FM Serious Talent Award die zij tijdens hun optreden in de Amsterdamse Melkweg in ontvangst mochten nemen. Voorafgaand aan deze 3FM Serious Talent Tour heeft de band met Chef’Special en The Hype gespeeld. Ook heeft de band enkele malen in het voorprogramma van de Zeeuwse band BLØF gespeelt. In de zomer van 2011 speelden ze op 60 festivals waaronder Lowlands, Concert at Sea, Xnoizz Flevo Festival en Appelpop. In december sloten ze het jaar af met een Handsome Poets Kersttour.

December 2012 t/m januari 2013 tourde de band met een uitverkochte clubtournee door Nederland. Ze speelden in onder andere Effenaar, Paradiso en Tivoli. De tour hebben ze afgesloten met optredens op Eurosonic en Noorderslag.

In november 2014 werd Handsome Poets uitgeroepen tot Esquire’s best geklede band.

Anderen bekeken ook

Danny Vera - Biografie

Dolly Dots - Biografie

Frontm3n - Biografie

Purper - Biografie