De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Stef Bos - Tijd
  • muziek

Stef Bos - Biografie

Naam
Stef Bos
Geboortedatum
12 juli 1961
Geboorteplaats
Veenendaal
Opleiding
Lerarenopleiding
Awards
Gouden Harp, Publieksprijs Cameretten
Website
stefbos.nl

Stef Bos in De Tamboer

Op 12 februari 2020 stond Stef Bos samen met zijn band in De Tamboer met de voorstelling TIJD.

TIJD

31 januari 2020 bracht Stef Bos zijn nieuwe album TIJD uit, wat tevens het vertrekpunt was van deze voorstelling. Een voorstelling waarbij het draaide om levenslust en fantasie. Het kind in ons werd wakker gekust en verbeelding stond aan de macht. Niet alleen de nummers van TIJD kwamen voorbij, maar ook een aantal songs van De Ridder van Toledo passeerden de revue. 

Kijk de zon breekt door de wolken
En het licht valt naar beneden
Tijd om te gaan leven

Zie de waanzin in de wereld
En de stukgeschoten steden
Het is tijd
Om te gaan leven

Want op een dag dan ben je grijs
En je wordt wat je verzwijgt
Tijd om te gaan leven

Kern

Stef Bos was al eerder te zien in De Tamboer met zijn voorstelling Kern op 26 oktober 2018. In de voorstelling Kern stond vijftiger Stef Bos stil bij grote thema's. Hij ging de diepte én de hoogte in en zong alles eruit wat erin zat. Het was een prachtige avond vol emoties. De kern van het publiek wist Stef te raken!

Het onzingbare willen zingen
En het niet kunnen
Het onzegbare willen zeggen
En het niet kunnen
Het onverklaarbare willen verklaren
En het niet kunnen
Alles niet kunnen
En het toch doen
Misschien is dat de kern

Biografie van Stef Bos

Stef Bos werd geboren op 12 juli 1961 in Veenendaal. Tijdens zijn middelbare schoolperiode kreeg hij de smaak van het entertainen te pakken. Hij kwam in aanraking met het cabaret. In zijn studententijd, tijdens de lerarenopleiding in Utrecht, deed hij mee met het Cameretten en won de Publieksprijs. In 1984 besloot Stef de theateropleiding te volgen in Antwerpen. Daar liet hij cabaret los en daar werd de liedschrijver in hem geboren. 

Na zijn opleiding speelde hij toneel en schreef liedjes voor anderen. Via zangeres Ingeborg leerde hij platenman Hans Kusters kennen. Hij vond dat Stef een eigen cd moest maken met zelfgeschreven nummers. En zo was ook de zanger geboren...

Inmiddels heeft Stef Bos meerdere nummers en albums op zijn naam staan. Papa is één van de bekendste. Zijn nummers en prachtige teksten deelt hij middels zijn theatervoorstellingen met het publiek, waaronder ook zijn laatste voorstelling Kern die ook te zien was in De Tamboer.

Foto: Arnold v/d Horst

Anderen bekeken ook

Anneke van Giersbergen - Biografie

Ruud Hermans - Biografie

Racoon - Biografie

Ricky Koole - Biografie