In 2019 stond Esther Groenenberg samen met haar band op het podium van De Tamboer
  • muziek

Esther Groenenberg - Biografie

Geboortedatum
1984
Geboorteplaats
Zwolle

Esther Groenenberg in De Tamboer

Esther Groenenberg en band

Op zaterdag 2 november stonden Esther Groenenberg en haar band in De Tamboer met Back to the garden. Tijdens deze nieuwe voorstelling dook ze opnieuw in de jaren '70 de bloeitijd van kleurrijke singer-songwriters. Er kwamen onder andere nummers voorbij van Carly Simon, Janis Ian, Joni Mitchell en Karen Carpenter, waarbij Esther zichzelf begeleide op piano, maar werd ook bijgestaan door de fantastische ritmesectie van Her Majesty. 

The Bluebettes

Esther Groenenberg is ook onderdeel van The Bluebettes: een goedlachse, swingende vrouwenband. The Bluebettes kwamen al meerdere malen naar Hoogeveen met hun heerlijke show vol hartverscheurende country, opzwepende rock-‘n-roll en tijdloze soul van groepen als The Supremes en The Ronettes.

Biografie van Esther Groenenberg

In 2007 schreef zangeres, liedjesschrijfster en toetsenist Esther Groenenberg haar eerste tekst over Zuurkool Met Worst. In die tijd vond ze het ook onzin dat liedjes altijd over zware dingen moesten gaan, maar al snel merkte ze dat het toch de grotere dingen in het leven zijn die haar inspireren.

Het nummer Oh meisje werd op YouTube een groot succes en zorgde ervoor dat ze bij De Wereld Draait Door aan tafel kwam. In 2009 bracht ze haar debuutalbum uit Slingers en Ballonen en in 2011 volgde haar album Overstroom. Met haar albums tourde ze met succes langs Nederlandse theaters en daarna verbreedde ze haar horizon door als zangeres en toetseniste deel uit te maken van de band The Bluebettes.

Vanaf het moment dat Esther in 2013 moeder werd, veranderde haar gevoelsleven en dit bracht natuurlijk nieuwe liedjes met zich mee. Dit resulteerde in 2015 in het album Elk eind is een begin, waarin het gaat over het contract tussen het grote kleine huishoudelijke geluk en de ‘grote boze wereld’.

Over het algemeen kan de muziek van Esther Groenenberg omschreven worden als poëtisch, met spannende melodieën. Makkelijk in het gehoor en begrijpelijk. Echte pop-luisterliedjes met invloeden van onder andere folk, country en soul.

Esther geeft aan dat ze veel leert van het zingen van andermans werk. Van 2016 tot en met 2018 trok ze langs de Nederlandse theaters met een ode aan haar heldin Carole King. Samen met Her Majesty schreef ze muziek en teksetn voor de Twentse muziektheaterproductie Hanna van Hendrik

Anderen bekeken ook

Diederik van Vleuten is musicus en cabaretier, en heeft inmiddels drie soloprogramma's gemaakt voor het theater.

Diederik van Vleuten - Biografie

De topmuzikanten van Her Majesty duiken dit keer in de countryrock. De mannen spelen het werk van pioniers als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark, van countryhelden als The Band, CCR, Grateful Dead en muziek van eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks. Een mooie zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock.

Her Majesty - Biografie

Bertolf - Markuyl

Bertolf Lentink - Biografie

The Bluebettes speelden 26 september twee tuinconcerten in Hoogeveen.

The Bluebettes - Biografie