Diederik van Vleuten is musicus en cabaretier, en heeft inmiddels drie soloprogramma's gemaakt voor het theater.
  • cabaret

Diederik van Vleuten - Biografie

Naam
Diederik van Vleuten
Geboortedatum
15 november 1961
Geboorteplaats
Den Haag
Opleiding
Koninklijk Conservatorium (niet afgerond)
Awards
Annie M.G. Schmidtprijs (2001); Zilveren Raampje (2008)

Diederik van Vleuten in De Tamboer

Buiten Schot

Diederik van Vleuten stond in 2013 in De Tamboer met zijn voorstelling Buiten Schot. Met tekst en muziek ging Diederik naar andere tijden in zijn familiekroniek: Het verre gedonder van kanonnen aan de Vlaamse landsgrens, een doos kinderbrieven uit ’14-’18 en een krankzinnige aanslag in Sarajevo. 

Biografie van Diederik van Vleuten

Diederik Jan Hielke van Vleuten is geboren in 1961 in Den Haag en is een Nederlandse cabaretier en musicus. In 1982 werd Diederik van Vleuten aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na twee jaar stopte hij hier echter mee en vanaf 1988 houdt hij zich bezig met cabaret en muziek. Hij speelde zelfs in de band van Acda en De Munnik. In 1989 sloot hij zich aan bij cabaretgroep Zak en as waarin ook Erik van Muiswinkel meespeelde. Met Erik van Muiswinkel zou hij nog veel samenwerken. Zo werkten beiden bijvoorbeeld mee aan Studio Spaan, een satirisch televisieprogramma over voetbal, en aan het televisieprogramma Koefnoen. Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel maakten samen theaterprogramma’s vanaf 1997. In 2008 kondigden zij aan ieder hun eigen weg te gaan. In 2001 kregen zij nog de Annie M.G. Schmidtprijs voor Tibetlied als beste theaterlied. Inmiddels heeft Diederik van Vleuten al vier solovoorstellingen gemaakt: Daar werd wat groots verricht, Buiten Schot, Mijn Nachten met Churchill en Nog Nooit Vertoond.

Foto: Clemens Rikken

Anderen bekeken ook

Tape Face

Tape Face - Biografie

Maartje & Kine maken met Speelbeesten van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown hun huis volledig opruimden, begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners of gingen trainen voor de triatlon, doen ook Maartje & Kine wat zij al veel te lang wilden maar nooit deden: een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nu toe nog niet aandurfden.

Maartje en Kine - Biografie

Donderdag 30 november 2017 stond Daniël Arends in De Tamboer met zijn voorstelling De Afterparty.

Daniël Arends - Biografie

Nationaal Theaterweekend in 2020.

Nationaal Theaterweekend - Geschiedenis