In oktober 2017 speelde Christel de Laat haar debuutvoorstelling in De Tamboer.
  • cabaret

Christel de Laat - Biografie

Naam
Christel de Laat
Geboortedatum
1966
Geboorteplaats
Schijndel

Christel De Laat in De Tamboer

In oktober 2017 speelde Christel de Laat haar debuutvoorstelling in De Tamboer. Christel de Laat is er klaar voor… Misschien kent u haar van De Jopie Parlevlietshow of uit Toren C. Of van Het Fijnfisjeniecafé van Omroep Brabant, waar ze ieder jaar de zoektocht naar het lekkerste Brabantse worstenbroodje presenteert. Christel hoort bij die kinderen die niet konden aangeven wat ze later wilden worden. Niet omdat ze het niet wist, maar juist omdat ze alles leuk vond.

Debuutshow Christel De Laat 

Ze had voldoende materiaal voor haar show, met vijftig jaar lief en leed, en zet haar leven op komische wijze in de etalage. Want de bitterheid voor het leven is immers vaak de basis voor de lach. Ook al deelt het leven wel eens rake klappen uit, maar Christel sloeg terug! Op haar vijftigste besloot de Brabantse zichzelf een theatertour cadeau te doen. Met één blik veroverde ze de hele zaal. Haar eerste show, waarin ze liet zien hoe ze er tóch in geslaagd was zich in te passen. Niet gangbaar, niet logisch, soms ongehoord, maar wel verschrikkelijk gezellig en grappig. De voorstelling kreeg dan ook goede reacties van het publiek.

Biografie

Christel de Laat is een Brabantse comédienne uit Schijndel. In 1996 begon ze haar carrière als het typetje Nel bij een Brabantse Feesterij, waarvan ze vier jaar lang het gezicht werd. In die periode had ze tevens een programma bij Omroep Brabant genaamd Da's Nel. Hierin fietste ze als Nel door Brabant en ging langs bij onder andere markten en horecagelegenheden.

In 2000 ging Christel verder als zelfstandige onder de naam NEL entertainment. Hiernaast was ze ook te zien in het televisieprogramma Toren C, en had ze in enkele films een kleine gastrol, waaronder in New Kids Nitro.

In 2014 speelde ze de met de Warme Winter Show van Karin Bruers in 35 Brabantse theaters. De voorstellingen waren nagenoeg uitverkocht. Ze besloot dat ze ook in de theaters buiten Brabant wilde spelen. In theaterseizoen 2017/2018 gaat ze met haar eerste cabaretvoorstelling het land door.

Foto: Joep Rijk

Anderen bekeken ook

Edo Brunner - Biografie

Arjen Lubach - Biografie

Fabian Franciscus - Biografie

Guido Weijers - Biografie