In oktober 2017 speelde Christel de Laat haar debuutvoorstelling in De Tamboer.
  • cabaret

Christel de Laat - Biografie

Naam
Christel de Laat
Geboortedatum
1966
Geboorteplaats
Schijndel

Debuutvoorstelling Christel De Laat in De Tamboer

In oktober 2017 speelde Christel de Laat haar debuutvoorstelling in De Tamboer. Christel de Laat is er klaar voor… Misschien kent u haar van De Jopie Parlevlietshow of uit Toren C. Of van Het Fijnfisjeniecafé van Omroep Brabant, waar ze ieder jaar de zoektocht naar het lekkerste Brabantse worstenbroodje presenteert. Christel hoort bij die kinderen die niet konden aangeven wat ze later wilden worden. Niet omdat ze het niet wist, maar juist omdat ze alles leuk vond.

Ze had voldoende materiaal voor haar show, met vijftig jaar lief en leed, en zet haar leven op komische wijze in de etalage. Want de bitterheid voor het leven is immers vaak de basis voor de lach. Ook al deelt het leven wel eens rake klappen uit, maar Christel sloeg terug! Op haar vijftigste besloot de Brabantse zichzelf een theatertour cadeau te doen. Met één blik verovert ze de hele zaal. Haar eerste show, waarin ze liet zien hoe ze er tóch in geslaagd was zich in te passen. Niet gangbaar, niet logisch, soms ongehoord, maar wel verschrikkelijk gezellig en grappig. De voorstelling kreeg dan ook goede reacties van het publiek.

Biografie

Christel de Laat is een Brabantse comédienne uit Schijndel. In 1996 begon ze haar carrière als het typetje Nel bij een Brabantse Feesterij, waarvan ze vier jaar lang het gezicht werd. In die periode had ze tevens een programma bij Omroep Brabant genaamd Da's Nel. Hierin fietste ze als Nel door Brabant en ging langs bij onder andere markten en horecagelegenheden.

In 2000 ging Christel verder als zelfstandige onder de naam NEL entertainment. Hiernaast was ze ook te zien in het televisieprogramma Toren C, en had ze in enkele films een kleine gastrol, waaronder in New Kids Nitro.

In 2014 speelde ze de met de Warme Winter Show van Karin Bruers in 35 Brabantse theaters. De voorstellingen waren nagenoeg uitverkocht. Ze besloot dat ze ook in de theaters buiten Brabant wilde spelen. In theaterseizoen 2017/2018 gaat ze met haar eerste cabaretvoorstelling het land door.

Foto: Joep Rijk

Anderen bekeken ook

Arie Koomen stond samen met Edo Brunner in De Tamboer met hun voorstelling Pompen

Edo Brunner - Biografie

Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. Hij raast dwars door het jaar heen met gitzwarte humor, intelligente grappen en ongemakkelijke waarheden. Lachen zal je!

Guido Weijers - Biografie

Martijn Koning is de Koning te rijk

Martijn Koning - Biografie

Na zijn televisiesucces kwam Arjen Lubach in 2019 met zijn eerste solo comedyvoorstelling naar het theater. Persoonlijker en directer dan ooit!

Arjen Lubach - Biografie