Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. Hij raast dwars door het jaar heen met gitzwarte humor, intelligente grappen en ongemakkelijke waarheden. Lachen zal je!
  • cabaret

Guido Weijers - Biografie

Naam
Guido Peter Paul Weijers
Geboortedatum
3 juli 1977
Geboorteplaats
Boxmeer
Opleiding
Vrijetijdsmanagement
Awards
Publieksprijs Cameretten (2000)
Website
guidoweijers.nl

Binnenkort in De Tamboer

za 21 augustus 2021 20:30
Verkoop niet gestart

Guido Weijers in De Tamboer

Op vrijdag 21 mei 2021 staat Guido Weijers in De Tamboer Hoogeveen met een nieuwe show. Meer informatie over deze voorstelling volgt!

Masterclass Geluk

Guido Weijers stond al eerder in De Tamboer in theaterseizoen 2016-2017. Tijdens zijn Masterclass Geluk presenteerde hij de wetenschappelijke kant van geluk. In een kleine twee uur kwamen tips & tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk.

Biografie van Guido Weijers

De Nederlandse cabaretier Guido Peter Paul Weijers is geboren op 30 juli 1977 in Boxmeer. Guido volgde de studie Vrijetijdsmanagement in Breda en behaalde zijn diploma in 2001. In 2000 stond Weijers op het Camerettenfestival, waar hij de publieksprijs wist te bemachtigen. Dit werd de start van zijn carrière als succesvolle cabaretier.

Zijn eerste echte voorstelling, Oxymoron, speelde Guido Weijers tussen 2001 en 2003 meer dan 350 keer! Hij stond onder andere in het Concertgebouw Amsterdam, het Oude Luxor en De Kleine Komedie, maar deed ook festivals als Lowlands aan. In 2004 werd Oxymoron uitgezonden op televisie voor de VARA en Universal Benelux bracht de voorstelling uit op dvd.

In 2003 kwam Weijers met zijn tweede voorstelling: Myosotis! Hiermee wist hij meer bekendheid te krijgen, speelde hij in grote zalen en was de landelijke pers voornamelijk positief. Deze voorstelling werd wederom uitgebracht op dvd en verscheen in 2005 op televisie. In oktober 2005 tekende Guido een contract bij SBS6 en tussendoor stond hij nog op de planken met de improvisatievoorstelling Chaos met Guido.

Eind 2005 startte Guido met zijn derde theatertour en trok hij langs de theaters met Xipnao! Sinds deze voorstelling mag Weijers zich tot de bestverkopende cabaretiers van Nederland rekenen. In 2009 volgde de tournee Axestos en zijn laatste reguliere cabaretshow liep van 2013 tot 2015 genaamd V.

Naast toeren met zijn cabaretvoorstellingen, gaat Guido sinds 2017 het land door met zijn Masterclass Geluk. Het zou eigenlijk een eenmalige voorstelling zijn, maar wegens het grote succes is hij inmiddels al bezig met de derde Geluks-tour. Hij benadert het onderwerp geluk vanuit de wetenschappelijke hoek, maar er mag alsnog gelachen worden natuurlijk. In 2017 bracht Weijers teven het Boekje waar je bij van wordt uit, waarin hij de wetenschappelijke kant van geluk beschrijft.

Sinds 2006 heeft Weijers meermaals de oudejaarsconference verzorgt op televisie. Van 2006 tot 2010 deed hij dit voor SBS6, in 2012 voor de KRO en in 2014, 2017 en 2018 voor RTL 4.  

Naast cabaretier is Guido non-conformist en eet hij geen vlees en vis. Guido gelooft in Darwin en houdt van filosoferen, fotograferen, reizen, schrijven en fietsen. Hij heeft een eigen stichting Loens4Life waarmee inmiddels al heel veel geld is opgehaald voor de KWF-kankerbestrijding.

Anderen bekeken ook

Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon met hun eerste programma. Een show vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen.

Jeroens Clan - Biografie

Karin Bloemen keert terug naar haar eerste grote liefde: zingen. Samen met de Old School Band presenteert ze een puur, muzikaal programma vol funk, jazz en soul met eigen stukken en covers van Billie, Aretha, Norah, Amy en meer.

Karin Bloemen - Biografie

Hoe maak je een fijne, vrolijke voorstelling over een jaar dat begon met stormen, bosbranden, een wereldwijd virus en het verdwijnen van het dagelijkse “aan tafel!”? Met een storm aan grappen, poëzie en improvisatie geeft Dolf een niet-te-weerleggen beeld van 2020.

Dolf Jansen - Biografie

Niet Uit Het Raam, draai het eens om.

Niet Uit Het Raam (NUHR) - Biografie