Roué Verveer is Heppie de Peppie
  • cabaret

Roué Verveer - Biografie

Naam
Roué Verveer
Geboortedatum
17 november 1972
Geboorteplaats
Paramaribo
Opleiding
Econometrie, Bank en Financiën
Awards
Nominatie Neerlands Hoop
Website
roueverveer.nl

Roué Verveer in De Tamboer

Cabaretier en stand-upper Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld en komt regelmatig naar Hoogeveen.

Heppie de Peppie

Op donderdag 7 februari stond Roué Verveer met zijn theatervoorstelling Heppie De Peppie in Theater De Tamboer. Zijn achtste programma bevatte opnieuw een stortvloed aan hilariteit, scherpe grappen en zelfspot. Hij geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met Heppie De Peppie wederom een ijzersterke voorstelling neer! 

Op het laatste moment

Op 28 mei 2016 kwam Roué met zijn programma Op het laatste moment naar De Tamboer in Hoogeveen. Waar de show over ging? Dat wist hij van tevoren nog niet, want de beste grappen worden op het laatste moment gemaakt. Eén ding stond vast: het publiek verliet de zaal met buikpijn van het lachen. 

Biografie Roué Verveer

Roué Verveer groeide op in Paramaribo, Suriname, waar hij zijn VWO diploma behaalde. Daarna vertrok hij naar Nederland om Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam te studeren. Hij maakte deze opleiding niet af, maar volgde daarna de de HBO-opleiding Bank en Financiën. Ook hiermee stopte hij voortijdig. In 1995 keerde Roué terug naar Suriname, waar hij in aanraking kwam met stand-up comedy. 

In 1999 keerde Roué terug naar Nederland, waar hij samen met zijn vrouw ging wonen. Toen hij Raoul Heertje ontmoette, sloot hij zich in datzelfde jaar aan bij diens gezelschap Comedytrain. Vanaf 2002 richtte Roué zich volledig op het maken van theaterprogramma's. In 2003 volgde zijn eerste show, genaamd Eigen Vermogen. De titel is een knipoog naar Roués achtergrond in de financiële sector.

In 2010 en 2011 trad Roué Verveer samen op met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe onder de naam Caribbean Combo. De altijd vrolijke Roué is een graag geziene gast bij vele tv-programma’s, stond in 2016 en 2017 met Gabbers in de Ziggo Dome en heeft met zijn boek Waarom? Daarom! een bestseller op zijn naam staan. Roué wordt geprezen om zijn driftige en enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren.

Anderen bekeken ook

Rayen Panday met zijn nieuwe show Trigger

Rayen Panday - Biografie

Stefano Keizers gaat door het stof en biedt zijn excuses aan. Voor het feit dat hij bestaat. Dat hij niet opnam, geen tijd wilde maken, het allemaal vergeten is. Voor de hele mikmak, voor alle keren.

Stefano Keizers - Biografie

Guido Weijers houdt je een keiharde lachspiegel voor terwijl de wereld in de fik staat. Hij raast dwars door het jaar heen met gitzwarte humor, intelligente grappen en ongemakkelijke waarheden. Lachen zal je!

Guido Weijers - Biografie

Bekend van zijn grappige internetfilmpjes duikt Jay Francis, oftewel Tisjeboy Jay, de theaters in. Hij geeft een bijzonder kijkje in zijn persoonlijke leven. De grappen vliegen om je oren in deze achtbaan van emoties. Jay heeft deze avond maar één doel: jou heel hard laten lachen.

Tisjeboyjay - Biografie