De kaartverkoop van theaterseizoen 2024-2025 is gestart!

Brigitte en René doen het samen in het theater
  • musical
  • muziek
  • toneel

Brigitte Heitzer - Biografie

Naam
Brigitte Heitzer
Geboortedatum
23 augustus 1979
Geboorteplaats
Heerlen
Opleiding
Conservatorium
Awards
Sentimento understudy award (2006); Musicalworld Award (2012); John Kraaijkamp Musical Award (2015 & 2019)

Brigitte Heitzer in De Tamboer

Brigitte Heitzer zou in theaterseizoen 2020-2021 met René van Kooten naar het theater komen voor de show Brititte en René doen het samen. Helaas kon de voorstelling vanwege het coronavirus niet doorgaan.

Biografie van Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer is geboren in Heerlen op 23 augustus 1979 en is actrice en zangeres van beroep. Brigitte is opgegroeid in het Limburgse dorp Noorbeek en heeft aan het Conservatorium in Brussel gestudeerd. Later studeerde ze in Tilburg aan het Conservatorium met zang als hoofdvak van Edward Hoepelman. 

In de musicals Belle en het Beest en Tarzan was Heitzer de understudy voor Chantal Janzen, die in deze musicals de hoofdrol vertolkte. Heitzer stond dan ook regelmatig op de planken als Belle of Jane. In 2007 won de actrice het programma Op zoek naar Evita en vertolkte ze anderhalf jaar lang de rol van Evita in de gelijknamige musical. Voor deze rol werd ze genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste vrouwelijke Hoofdrol. 

In 2009 ging de musical All shook up, love me tender in première, waar Heitzer de hoofdrol Natalie vertolkte. Het jaar daarna werd Brigitte verkozen als alternate van Chantal Janzen in de musical Petticoat. Vanaf 2011 speelde Heitzer de rol van Ellen in de musical Miss Saigon. Ze was de eerste Ellen ter wereld die het speciaal voor Miss Saigon nieuw geschreven nummer Toch nog ten gehore mocht brengen. Na deze musical volgde Brigittes toneeldebuut als Sheila in de thriller: Dial M for Murder.

In 2015 won Brigitte Heitzer een Musical Award voor haar rol als Lynette in Putting it Together, waarmee ze in seizoen 2013/2014 te zien was. In 2015/2016 was ze te zien in Nonsens, waarvoor ze opnieuw werd genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. 

Gedurende 2016 stond Brigitte op de planken als Assepoester in Into The Woods en het theaterseizoen erna speelde ze Jeanet in The Full Monty. In 2018/2019 kroop Heitzer opnieuw in de huid van Evita, voor de nieuwe groots opgezette versie van deze musical door De Graaf en Cornelissen entertainment. Brigitte werd beloond met de Conny Stuart Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. In 2020 schitterde Brigitte als Marilyn Monroe in Goodbye Norma Jeane.

Anderen bekeken ook

Soweto Gospel Choir - Biografie

Sita Vermeulen - Biografie

Frank Lammers - Biografie

Frontm3n - Biografie