Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Bert Visscher - Biografie

Naam: Bert Visscher
Geboortedatum: 26 oktober 1960
Geboorteplaats: Groningen
Opleiding: Pedagogische Academie
Awards: Persoonlijkheidsprijs Camerettenfestival; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Website: bertvisscher.nl

Bert Visscher In De Tamboer

Vrijdag 4 september 2020 staat Bert Visscher samen met Reinout Douma en Noordpool Orkest Strijkkwartet in De Tamboer met Hoor de engelen zingen.

Hoor de engelen zingen

Bert Visscher zingt en vertelt een uur. Klein gezelschap voor een klein publiek. Geen cabaret met grote decors, maar een bescheiden voorstelling in bescheiden tijden. Leun lekker achterover en luister naar prachtnummers van Waits tot Aznavour, in een fantastische muzikale bezetting. Hoor de engelen zingen, maar luister eerst eens naar Visscher. Dat kon wel eens een vreemd uur worden.

Don Pescatore & his Alcatraz Orchestra

Op vrijdag 15 mei 2020 zou Don Pescatore & his Alcatraz Orchestra in De Tamboer staan. Helaas heeft deze voorstelling vanwege het Corona-virus niet plaats kunnen vinden.

Al eerder, op 22 juni 2018, werd het podium van De Tamboerzaal omgetoverd tot sfeervolle danstent voor Don Pescatore. Compleet met kroonluchters, een gepoetste dansvloer en natuurlijk een royale bar werd het dansen, swingen en slijpen op de dansvloer! Er werd geborreld en genoten van dit spektakel.

Bert Visscher, alias Don Pescatore, zong met een bigband van 22 losgeslagen muzikanten en een setje zedeloze zangeressen covers uit heden en verleden. En orkestleider Reinout Douma mocht het zootje in de hand houden. En ook dit keer belooft het weer een groot feest te worden!

Hij wordt vanzelf moe

Op 28 en 29 januari 2020 was Bert Visscher te zien in De Tamboer met de reprise van zijn voorstelling Hij wordt vanzelf moe.

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos?! Zo nam hij je mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden,verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur, proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. En wederom dreigde de puinhoop... Zo hoorden we verhalen over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. En dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom?

Nou ja, zoek het maar uit, zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher storte zich er weer vol in! Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers, met de smoel richting de zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken: als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant...

Sneuwitje & een stuk of zeven dwergen 

Maar liefst vier dagen achter elkaar stond Bert Visscher samen met vijf andere Groningse cabaretiers in De Tamboer met de voorstelling Sneuwitje & een stuk of zeven dwergen. Een hartverwarmende, recht-voor-z'n-raap familievoorstelling met live band en pakkende liedjes van Jan Veldman. Het publiek werd bij het stuk betrokken en er werd wat afgelachen in De Tamboer op 6, 7, 8 en 9 december. 

Biografie van Bert Visscher

Bert Visscher studeerde aan de Pedagogische Academie in Winschoten en werkte vervolgens twee jaar als onderwijzer. Daarna werkte hij drie jaar bij Radio Noord en hij speelde in twee producties van Theater te Water. In 1991 werd Bert mede-presentator van het KRO radioprogramma Liefdeslijn. Ook presenteerde hij het muziekprogramma Poggibonsi.

In 1981 deed Bert Visscher met de cabaretgroep Filter mee aan het Camerettenfestival in Delft. Deze groep richtte hij op met een aantal vrienden die hij kende van de HAVO.

Zijn eerste solovoorstelling, Desnoods geblinddoekt op een been, maakte hij in 1984, gevolgd door solovoorstellingen in 1986 en 1989. In 1991 ging Don Chaôt en de foute architekt in première in de Stadsschouwburg Groningen. Inmiddels heeft hij twaalf solovoorstellingen gemaakt. Vanaf Don Chaot zijn alle voorstellingen op dvd en video uitgebracht. In mei 2005 verschijnt de dvd, Goud de hoogtepunten

In 2000 verscheen Het dagboek van de reizende nar. Een sprookje waarbij de illustraties zijn getekend door Jeska Verstegen. In november 2002 verscheen het boekje Visschmeel, een compilatie van e-mails van fans aan Bert Visscher.

In 2004 was Bert regelmatig co-presentator van Jack Spijkerman in ‘Kopspijkers’.

In januari 2007 wordt Bert getroffen door een acute blindedarmontsteking, dit op de dag van de première in Groningen. In april 2007 wordt Bert Koninklijk onderscheiden en mag hij zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Bert speelde in september 2013 de hoofdrol in Leeghwater, een grootschalig drive-inspektakel over de koppige pioniersgeest. In de maanden oktober, november en december 2013 maakte Bert een tour met het Noordpoolorkest langs hoofdzakelijk noordelijke theaters. Hierin was Bert te zien van een andere kant, namelijk als zanger.


Deel via