Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Bert Visscher

Naam: Bert Visscher
Geboortedatum: 26 oktober 1960
Geboorteplaats: Groningen
Opleiding: Pedagogische Academie
Awards: Persoonlijkheidsprijs Camerettenfestival; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Genre: cabaret
Website: bertvisscher.nl/web

In De Tamboer

Hij wordt vanzelf moe

Op 10, 11, 12 en 13 april 2018 is Bert Visscher te zien in De Tamboer met zijn voorstelling Hij wordt vanzelf moe

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij u mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden,verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop.

Zo horen we verhalen over de thuiskomst van  zigeunerfamilie Tokko Pepetto. En dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis , anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom?

Nou ja, zoek het maar uit, zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in.

Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers, met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken: als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant!

Don Pescatore & his Alcatraz Orchestra

Het podium van de grote zaal wordt 22 juni voor Don Pescatore omgetoverd tot sfeervolle danstent, compleet met kroonluchters en gepoetste dansvloer. En natuurlijk een royale bar. Dat wordt dansen, swingen en slijpen op de dansvloer! Of simpelweg borrelen en genieten van het spektakel.

Cabaretier Bert Visscher, alias Don Pescatore, zingt met een bigband van 22 losgeslagen muzikanten en een setje zedeloze zangeressen covers uit heden en verleden. En orkestleider Reinout Douma mag het zootje in de hand houden. Wauw!
Dat belooft een fantastische avond met wellicht gastoptredens en spontane acts. Mis het niet. En wees er snel bij, want vol=vol!

Biografie

Bert Visscher studeerde aan de Pedagogische Academie in Winschoten en werkte vervolgens twee jaar als onderwijzer. Daarna werkte hij drie jaar bij Radio Noord en hij speelde in twee producties van Theater te Water. In 1991 werd Bert mede-presentator van het KRO radioprogramma Liefdeslijn. Ook presenteerde hij het muziekprogramma Poggibonsi.

In 1981 deed Bert Visscher met de cabaretgroep Filter mee aan het Camerettenfestival in Delft. Deze groep richtte hij op met een aantal vrienden die hij kende van de HAVO.

Zijn eerste solovoorstelling, Desnoods geblinddoekt op een been, maakte hij in 1984, gevolgd door solovoorstellingen in 1986 en 1989. In 1991 ging Don Chaôt en de foute architekt in première in de Stadsschouwburg Groningen. Inmiddels heeft hij twaalf solovoorstellingen gemaakt. Vanaf Don Chaot zijn alle voorstellingen op dvd en video uitgebracht. In mei 2005 verschijnt de dvd, Goud de hoogtepunten

In 2000 verscheen Het dagboek van de reizende nar. Een sprookje waarbij de illustraties zijn getekend door Jeska Verstegen. In november 2002 verscheen het boekje Visschmeel, een compilatie van e-mails van fans aan Bert Visscher.

In 2004 was Bert regelmatig co-presentator van Jack Spijkerman in ‘Kopspijkers’.

In januari 2007 wordt Bert getroffen door een acute blindedarmontsteking, dit op de dag van de première in Groningen. In april 2007 wordt Bert Koninklijk onderscheiden en mag hij zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Bert speelde in september 2013 de hoofdrol in Leeghwater, een grootschalig drive-inspektakel over de koppige pioniersgeest. In de maanden oktober, november en december 2013 maakte Bert een tour met het Noordpoolorkest langs hoofdzakelijk noordelijke theaters. Hierin was Bert te zien van een andere kant, namelijk als zanger.

 

 

 

Gerelateerde artiesten


Deel via