Toneel

in De Tamboer

Bekijk hier ons toneel programma


De Tamboer programmeert jaarlijks diverse toneelvoorstellingen. Het aanbod varieert van bekende toneelklassiekers als Eline Vere en Turks Fruit tot boekbewerkingen als Haar Naam was Sarah, Het Achterhuis, Twee Vrouwen, Bint en Hendrik Groen. Maar ook nieuwe, eigentijdse komedies vinden hun weg naar Hoogeveen, zoals Hart tegen Hart, Boeing Boeing, Zij is de baas! en de recente, succesvolle reeks OPVLIEGERS! over vier vriendinnen in de overgang.
Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Leopold Witte maakten de laatste jaren furore met De Verleiders. Ze kwamen al met vier toneelvoorstellingen over de vastgoedfraude, boekhoudfraude, het bancaire systeem en het zorgstelsel, waarin verleiding en hebzucht telkens terugkerende thema’s zijn.

Toneelprogramma De Tamboer
Op het toneelprogramma van 2017 en 2018 staan onder meer: een Nederlandse versie van de succeskomedie The Play That Goes Wrong; een nieuwe, eigentijdse bewerking van het dagboek van Anne Frank door Ilja Leonard Pfeijffer; De God van de Slachting door Toneelgroep Het Volk; de theaterversie van bestseller Pogingen Iets Van Het Leven Te Maken van Hendrik Groen; en de thrillerkomedie Wijn met Porgy Franssen, Carine Crutzen e.a.

 


Deel via