De Tamboer

Wibi Soerjadi, Van de koele meren des doods en meer

16 april 2018

Nieuwe klassieke en toneelvoorstellingen voor theaterseizoen 2018-2019! Vandaag start de verkoop van Driving Miss Daisy, Van de koele meren des doods, twee NNO kamermuziekconcerten, Wibi Soerjadi, Late Lente, Iris Hond en het Nieuwjaarsconcert van het Orkest van het Oosten. Lees meer of bestel direct kaarten.

Driving Miss Daisy

Anne Wil Blankers en Edwin Jonkers kruipen in de rol van Miss Daisy en Hoke Coleburn, voor dit hartverwarmende verhaal over een bijzondere vriendschap in de Amerikaanse jaren ’50 en ’60. In de auto proberen de koppige weduwe en haar chauffeur een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme en ouder worden. Bestel hier kaarten.

Van de koele meren des doods

Regisseur Ger Thijs komt met de Nederlandse literaire klassieker naar Frederik van Eeden. Een geweldige cast met Hanne Arendzen, Reinier Bulder, e.a. vertelt het meeslepende, tijdloze verhaal van Hedwig Marga de Fontayne, die op zoek is naar liefde. Welke man geeft haar de zin in het leven terug? Meer info & kaarten.

NNO Rotanev kwartet 

In dit kamermuziekconcert van het Noord Nederlands Orkest spelen Anita Jongerman (viool), Nadine Bults (althobo), Jan Vermaning (flugel en trompet) en Anna Buijze (kistorgel) een verrassend repertoire. Door de combinatie en diversiteit van de instrumenten wordt er elke keer een geheel ander klanken/kleurenpalet gecreëerd. Reserveer nu.

Wibi Soerjadi

Meesterpianist Wibi Soerjadi weet een groot publiek te raken met zijn indringende, beeldende pianospel. Met zijn fabelachtige techniek is hij uitermate geschikt als vertolker van romantisch pianorepertoire van meesters als Liszt en Chopin. Geniet van een bijzonder pianoconcert! Bestel nu kaarten.

Late Lente

In deze brutale en pittige tragikomedie ontstaat er een heftige liefde tussen de vijftigjarige zangeres Mira en twintigjarige, veelbelovende pianist Bow. Als hun omgeving in actie komt staat Mira voor een dilemma: zichzelf redden of eindelijk zichzelf worden? Lees meer.

Iris Hond

Iris vertelt in een intiem theaterconcert wat haar inspireerde tot het maken van haar unieke album Dear World. Naast eigen composities speelt ze stukken van Chopin en Rachmaninoff. Een boeiende, ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw. Reserveer hier.

Nieuwjaarsconcert Orkest van het Oosten

Zweef het nieuwe jaar binnen op de wervelende walsen en pittige polka’s van de familie Strauss en hun tijdgenoten. Een Weens programma met een flinke scheut Franse champagne. Info & kaarten.

NNO Amselkwintet

In dit kamermuziekconcert van het Noord Nederlands Orkest spelen Sergei Bolotny (viool), Yu Li (viool), Merel Willers-Hunveld (altviool), Kate Harris (cello) en Finne van der Maar (contrabas) werken van Dvorak en Moessorgski. Reserveer nu.