De Tamboer

Het programma van het Nationaal Theaterweekend 2019 is bekend!

18 november 2018

Het programma van het Nationaal Theaterweekend 2019 is bekend! Op vrijdagavond 25 januari trappen we af met de theatervoorstelling van stylist Fred van Leer. Voor en na de voorstelling is er een gezellige Ladies Night met beauty, fashion, food & more. Mannen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zaterdag 26 januari staat in het teken van ridders en jonkvrouwen, schuif aan voor een heerlijke middeleeuwse maaltijd en bezoek de familiemusical De Brief voor de Koning (8+). De avond sluiten we muzikaal af met de theatervoorstelling In Een Ander Licht van Tommie Christiaan. Na de voorstelling vindt er een gezellige pubquiz plaats, waar je met al je vrienden aan deel kunt nemen. Op zondagmiddag 27 januari is het Peuterfestijn (2+). De allergrootste idolen voor de allerkleinsten komen op bezoek. 's Avonds sluiten we af met een Open Huis!

Klik op de betreffende titel om direct kaarten te reserveren! 

Fred van Leer - Leer van Fred LIVE! = UITVERKOCHT

Hij is op dit moment één van de bekendste stylisten van de Nederlandse televisie. Hij kleedt bekende artiesten, is te zien in verschillende televisieprogramma's en is zeer succesvol op social media. Hij bracht begin dit jaar zijn eigen boek Leer van Fred uit en door de duizenden enthousiaste reacties op zijn workshops tijdens onder andere het LINDA.festival werd hij geïnspireerd om het theater in te gaan. Op die manier kunnen nog veel meer Nederlandse vrouwen (en mannen) leren van Fred. Zijn theatervoorstelling Leer van Fred Live is echt een avond voor de nieuwsgierige vrouw en man die the do's and dont's wil weten qua kleding, die tips en tricks wil horen of zijn of haar eigen verhaal wil vertellen. Fred luisters en adviseert! 

Voor en na de voorstelling vindt er een gezellige Ladies Night plaats met onder andere make-overs, massages, kleding en lekkernijen. Ook voor degenen die geen ticket hebben (kunnen machtigen). Dus maak er een leuk avondje uit van samen met je moeder, dochter of beste vriend(in)! Deze activiteit is kosteloos en zonder ticket te bezoeken.

 

De Brief voor de Koning (8+)

Ga op avontuur met ridders en jonkvrouwen en geniet samen met de hele familie van de musical De Brief voor de Koning. Het is een ode aan één van de allerbeste kinderenboeken aller tijden van Tonke Dragt, die er in 2004 zelfs de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw voor kreeg. Het verhaal gaat over Yoeri, die van z'n moeder naar de bibliotheek moet. Hij heeft helemaal geen zin, maar dan opent hij het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt en plotseling springen uit de bladzijden ridders, jonkvrouwen, kastelen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Van een vreemdeling krijgt hij een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? Een spannend avontuur...

Klik hier om kaarten te bestellen.

 

Tommie Christiaan - In Een Ander Licht

De afgelopen tijd was hij veel te zien op televisie. Zo zong hij onder andere de sterren van de hemel in het programma Beste Zangers (2017) en speelde hij Jezus in The Passion (2018). Nu gaat Tommie Christiaan weer het theater in, weer want een groot deel van zijn carrière speelde zich al af in het theater. Zo speelde hij in de musicals High School, Grease en Zorro. Nu heeft hij voor het eerst zijn eigen theatershow, waarin zijn eigen muziek een hoofdrol speelt. Op zijn EP Zoveel Liefde laat Tommie horen dat hij ook met eigen nummers uit de voeten kan. Met zijn Nederlandstalige muziek wil hij het gat vullen tussen aan de ene kant de volkszangers en aan de andere kant de livebands. Hij staat te trappelen om met zijn eigen nummers het podium op te stappen. “In Een Ander Licht wordt een show met eigen liedjes, maar ook andere die veel voor me betekend hebben, zoals uit Beste Zangers. Wie is Tommie? Dát wil ik proberen te vertalen in een avondvullend programma.” Na afloop van de voorstelling vindt er in de foyer een muzikale, interactieve pubquiz plaats!  

Klik hier om kaarten te bestellen. Meedoen aan de Pubquiz? Geef je hier op!

 

Peuterfestijn (2+)

Ook in oog staan met een favoriete tv-held? Het is de droom van elk kind en soms... kan zo'n gekoesterde wens zomaar uitkomen. Op zondagmiddag 27 januari komen de allergrootste televisiehelden op bezoek in Theater De Tamboer. Een unieke theaterbelevenis voor peuters én hun (groot)ouders. Met de ultieme combinatie van muzikale, interactieve minishows van Dora & Diego en Fien & Teun, een Sprookjesverteller en vrolijke Meet & Greets met onder andere Paw Patrol en Peppa Pig is het Peuterfestijn hét ideale moment voor de allereerste stapjes in het theater. Het is werkelijk een onvergetelijke belevenis voor jong... en toch stiekem ook voor oud!

Klik hier om kaarten te bestellen.