Hartje Zomer Festival

Maak je dromen waar in Hoogeveen!

Zomerprogramma

In 2014 en 2015 organiseerde De Tamboer in samenwerking met Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Hoogeveen en Het Podium een zomerfestival in Hoogeveen: Hartje Zomer. In de zomervakantie was er van alles te beleven rondom De Tamboer, voor jong en oud. Bekijk hieronder het programma van beide edities. 

Hartje Zomer 2014

Colors & Sounds                    
Een spetterende opening met DJ Danny Blom. Letterlijk…Kom in het wit en laat je kleuren! Twisten, hakken, jumpen, ga op muzikale reis door de tijd met DJ Serge, Dansstudio Isashi, Lou Leeuw & The Rockin Lions, Dudettes & DJ OnurReyez.
zaterdag 5 juli 

Moviepark                                          
Verwonder je over de Midden-Drentse flora & fauna met natuurfilm De Groene Horizon van Janetta Veenhoven & Henk Bos. IVN trakteert kids op natuurweetjes. Met de wielerfilm Nieuwe Helden in de Tuinbioscoop waan je je in de Tour de France.
vrijdag 11 juli 

Flamenco y Paëlla                            
Muziek, lekker eten, een wijntje erbij… welkom in Spanje! Klappen met de handen, stampen met de voeten in de kidsworkshop Flamenco. Help jij ons de recordpoging Koken met Kinderen verbreken? De lekkere hapjes mag je natuurlijk opsmikkelen. Olé!
donderdag 17 juli

Art Explosion                                    
Een ware kunstexplosie in en rondom De Tamboer. Dat betekent kunst kijken, maar ook kunst maken. Schilderen, vuursteentjes, glassieraden, graffiti. Iedereen kan meedoen, want in ieder van ons schuilt misschien wel een ware kunstenaar!
donderdag 24 juli 

Plug ‘n’ Play                                   
On stage op buitenpodium Tamboerplein: Living Room Heroes, Wessel Klooster, Through Time, Crosstown e.a. afgewisseld met jamsessies o.l.v. Lou Leeuw & The Rocking Lions. Ook een plek? Aanmelden kan via www.detamboer.nl.
donderdag 31 juli

Beats & Drums                                  
Potten, pannen, emmers, of iets anders waarmee je kabaal kunt maken… Neem het mee naar De Tamboer en wees onderdeel van een bijzonder ritmisch concert. Workshop Boomwhackers, Emmerdrummen en meer. Voel de beat en drummen maar!
donderdag 7 augustus  

Kids                                                   
Er staan je allerlei gezellige doe-dingen te wachten: Het Klei-Atelier, de Zoombus, (voor)leeshoek met Chris Vegter, dansworkshops Urban Unity en Top Fit en de voorstelling Meneer Spek & Mevrouw Boontje door Spekkies met Prik (4+).
donderdag 14 augustus 

Danceshake                                     
Hiphop, salsa, sh’bam…voetjes van de vloer met De Dansschool, Top Fit, Tresor Dance Centre, Xtraordinary, Urban Unity, Volksdansgroep De Schaop’ndansers & CGV Olympia. Maskers op voor ‘t Kidsbal en het Venetiaans gemaskerde bal met DJ Rolf Schraa en De Balletschool.
zaterdag 23 augustus 

Hartje Zomer 2015

In 2015 bestond het Hartje Festival uit drie dagen workshops in de Beeldentuin. Van breakdance tot Boomwhackers, van toneelspelen tot beeldende kunst. Op vrijdagavond was er een spetterende afsluiting met lekkere hapjes, drankjes en optredens.
Bekijk hieronder het complete programma.

WOENSDAG 12 AUGUSTUS

Workshop Muziek: Sla je slag met Joran Dijkstra
Emmers, Boomwhackers en Djembe’s zijn de instrumenten waarop je in deze leuke workshop allerlei ritmes kunt maken. Joran Dijkstra is een jonge enthousiaste slagwerkdocent van Scala. Samen met Joran maak je een fantastisch muziekstuk waarbij jouw inbreng van groot belang is. Sla je slag bij deze leuke slagwerkworkshops. Tijdens de eindpresentatie van het Hartje Zomer Festival laat je horen aan je ouders, vrienden en familie horen wat voor muziek je hebt gemaakt, dus zorg dat zij erbij zijn vrijdagavond!

Workshop Toneelspelen met Ruth Bouwmeester 
Jij houdt van toneelspelen, bent creatief en durft alles op het toneel? Doe dan mee aan één of meerdere van de workshops van Scala docente Ruth Bouwmeester. Samen met de Ruth ga je aan het werk om een leuk theaterstuk te maken, gebaseerd op jouw ideeën en creativiteit. Maar het is ook gewoon een leuke workshop om kennis te maken met toneelspelen. Als alles meezit kun je het theaterstuk laten zien aan ouders en andere belangstellenden tijdens de eindpresentatie van het Hartje Zomer Festival op vrijdag 14 augustus. Heb je leuke verkleedkleren? Neem ze dan mee!

Pauze: Tresor Dance Centre en verhalenverteller
In de pauze zie je een spetterende demo van Tresor Dance Centre. Hiphop, dancehall, popping, breakdance, kijk je ogen uit!
Ook kun je even lekker bijkomen van je workshop en wegdromen bij de wandelende verhalenverteller. 

DONDERDAG 13 AUGUSTUS

Workshop Dans: Breakdance met Max Krijthe
Breakdance is één van de meeste extreme dansvormen, waarbij deelnemers door de lucht vliegen en over de grond glijden om de vetste 'tricks' uit te voeren. Al die coole moves kun jij leren tijdens de workshops van Scala docent Max Krijthe. Je mag zo vaak mee doen als je zelf wilt, want dan word je natuurlijk steeds beter. Je leert veel van Max, maar misschien ken jij ook te gekke trucks die jij weer aan de anderen kunt leren. Op vrijdag 14 augustus krijg je tijdens de eindpresentatie van het Hartje Zomer Festival de kans om je 'tricks' aan het publiek te laten zien. Nodig al je vrienden en familie dus uit om hierbij te zijn!

Workshop Beeldende Kunst: maak je eigen kunstwerk met Chantal de Wolde
Beeldend kunstenares Chantal de Wolde is namens Scala aanwezig om jou te helpen bij het maken van jouw kunstwerk. Jij bent uiteraard degene die bepaalt wat je maakt en hoe het er uit komt te zien. Chantal kan je helpen en je nieuwe dingen leren. Het leuke is dat jouw kunstwerk in de Beeldentuin blijft staan zodat iedereen er tijdens het Hartje Zomer Festival en tijdens de eindpresentatie van kan genieten. Daarna mag je het natuurlijk mee naar huis nemen. Heb je zelf thuis materiaal waar je mee zou willen werken, neem het dan gerust mee!

Pauze: Dansschool Schadenberg en verhalenverteller
Ballroom, Latin, stijldansen voor kids. De kinderparen van De Dansschool wervelen door de Beeldentuin in de pauze. Ondertussen vertelt de wandelende verhalenverteller een prachtig verhaal voor kinderen die even lekker willen wegdromen.

VRIJDAG 14 AUGUSTUS

Pasotti ART: paraplu's beschilderen met Geert Oldenbeuving & Anita Zwart
Beschilder op vrijdagmiddag je eigen pasotti (zomerparaplu)! Kunstenaars Geert Oldenbeuving en Anita Zwart helpen je op weg. Schuif gezellig aan! Paraplu’s en verf liggen klaar. De pasotti’s krijgen een verrassende plek tot en met festival U!TdagenD op 5 september. Dan kiest Geert de leukste paraplu die wordt beloond met vier vrijkaarten voor een kindervoorstelling in De Tamboer voor het hele gezin. Alle deelnemers kunnen vanaf 8 september hun eigen beschilderde pasotti weer ophalen in De Tamboer.

Workshops
Ook vandaag kun je weer kiezen uit verschillende workshops, dit keer uit alle vier! Muziek maken met Joran, toneelspelen met Ruth, breakdancen met Max of een kunstwerk maken met Chantal. Nog even die ene 'move' wat beter oefenen voor de eindpresentatie? Of je kunstwerk de 'finishing touch' geven? Dat kan vandaag! Maar natuurlijk ben je ook van harte welkom als je nog niet eerder een Hartje Zomer workshop hebt gedaan. Zo kun je de Boomwhackers nog leren bespelen of meedoen in een toneelstuk en dat presenteren in de eindpresentatie!

Pauze: Top Fit en verhalenverteller
In de pauze even lekker bewegen op muziek met de streetdance demo van Top Fit. Gezellig, sportief, en goed voor de gezondheid!
Even op adem komen? Luister dan naar een verhaal van de wandelende verhalenverteller. 

Eindpresentatie
Ouders, vriendjes, vriendinnetjes, opa's, oma's en anderen, opgelet! Jullie zijn vanaf 17.00 uur van harte welkom in de Beeldentuin achter De Tamboer om te genieten van de eindpresentatie van het Hartje Zomer Festival. Kinderen die op woensdag, donderdag en/of vrijdag een workshop hebben gedaan, presenteren hier hun kunsten! Voor u en voor jou. Dat wil je toch niet missen?

 


Deel via