Country

in De Tamboer

Muziek is het meest populaire en bezochte genre in De Tamboer. Omdat De Tamboer steeds meer op basis van de vraag van het publiek programmeert, is het daarom geen verrassing dat een groot deel van het programma-aanbod bestaat uit muziek. Het muziekprogramma bestaat uit een enorm aantal en diverse theaterconcerten, muziektheatervoorstellingen en festivals in de meest uiteenlopende genres.

Country

Country-fans kunnen hun hart ophalen in Hoogeveen. De Tamboer programmeert jaarlijks diverse countryvoorstellingen. Voor het theaterseizoen 2018-2019 maken zij hun opwachting in Hoogeveen:

Waylon

Op zijn nieuwe album The World Can Wait keert Waylon terug naar zijn muzikale roots in zijn geliefde Nashville. Hij eert zijn grote helden van de countrymuziek, maar omarmt ook zijn eigen sound in die voor hem zo inspirerende omgeving. Met de titel verwijst hij naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. Waylon: "Ik hoop dat de mensen die naar mij komen kijken, volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor het publiek, dat verlang ik ook van hen. Meer dan ooit. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuislaat, of in ieder geval uitzet. Je ziet vaak dat mensen toch gaan filmen of foto's maken. Je creëert daarmee een filter tussen wat je ziet, voelt, hoort en ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem per se moet delen. Net alsof het anders niet is gebeurd. Hoe mooi zou het zijn als je daar even een paar uur los van komt en alleen met jezelf of met mij de dialoog aangaat. Gewoon genieten. The World Can Wait."
Waylon komt 28 september naar De Tamboer, klik hier voor info & kaarten.

Nashville Night

Artiesten als Garth Brooks, LeAnn Rimes, Sheryl Crow, Rascal Flatts en Carrie Underwood behaalden hun eerste successen in The BluebirdCafé. Taylor Swift werd hier op 15-jarige leeftijd ontdekt tijdens een songwritersavond en kreeg een platencontract aangeboden. Tijdens deze avond nemen de muzikanten van Nashville Night u mee naar deze historische plek. Een avond vol country en americana: de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen ingetogen liedjes en steveige uptempo nummers. Verwacht hits als Tell me, I ain’t leaving without your love en A life that’s good uit de serie Nashville. U hoort ook bijzondere verhalen uit het Bluebird Café, van artiesten die de ultieme wens hadden om het te gaan maken en te mogen optreden in de Grand Ole Opry. Lees hier meer of bestel kaarten.

Motel Westcoast

Wie kent ze inmiddels niet? Topvocalisten Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee, Julian Thomas en hun vijfkoppige band brengen al tien jaar de meest populaire Amerikaanse Westcoast songs aller tijden. Ze komen al jarenlang naar De Tamboer en staan altijd voor een enthousiaste zaal! Dit keer gaan ze terug naar de roots van de Westcoast sound. Dat betekent country & western, folkrock en strakke vocale harmonieën! Met nummers van o.a. legendarische groepen als Eagles, The Beach Boys, The Byrds, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, CCR, Joni Mitchell, Steely Dan en Kenny Loggins worden de grondleggers in het zonnetje gezet. Maar u hoort ook songs van artiesten die door hen zijn beïnvloed. Bestel hier kaarten.

Back To The Country 

Dick Altena, Cor Sanne en de band Savannah nemen u opnieuw mee naar die onvergetelijke muzikale tijd, toen liedjes nog melodieus, kort en duidelijk waren. In het achtste seizoen staat nostalgie centraal. Stap in de tijdmachine en reis naar de country en rock’n’roll van de jaren ’50, ’60 en ’70. Dat betekent hits van Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Charlie Rich, Don (“Oh Lonesome Me”) Gibson, Buddy Holly, Chuck Berry, Jim Reeves, Buck Owens en The Everly Brothers. U krijgt op speelse en humoristische wijze gratis muziekles in de vorm van bijpassende anekdotes over het liedje, de artiest of componist. En omdat Back To The Country al acht seizoenen lang volle zalen trekt, geven de muzikanten nog een extraatje cadeau: een afterparty in de foyer! Dat belooft een gezellig meezingfeest! Meer info & kaarten.


Deel via