Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Naam: The Legends
Opgericht: 2005

The Legends in De Tamboer

The Soul Preacher

Op 27 maart 2020 zouden The Legends in De Tamboer staan met de The Soul Preacher. Vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus zijn alle voorstellingen tot 1 juni afgelast. Deze voorstelling wordt verplaatst naar het nieuwe theaterseizoen 2020-2021, onze programmeurs zijn druk aan het puzzelen voor een nieuwe datum. Zodra deze bekend is wordt dat uiteraard gemeld.

It's a Man's World!

The Legends brachten op 6 april 2019 een ijzersterk soulprogramma: It’s a Man’s World! - The Soul of a Generation. Een theatrale ode aan de grootste soulzangers allertijden. Steffen Morrison en Yerry Rellum/Big Boy Caprice kropen in de weerbarstige karakters van de grootste souliconen op aarde en toverden De Tamboer om tot een swingende soultempel. Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye kwamen allemaal voorbij. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een generatie en inspireerden ze de wereld. Ze groeiden vaak op in armoede en in een maatschappij die hen afwees, maar ontwikkelden zich tot ware iconen. De stoere mannen maakten op hun eigen manier het verschil, maar waren tegelijkertijd kwetsbare zonen en twijfelende vaders. What does it really take to be a man? 

It's a Man’s World! werd gebracht door producent The Legends en is ontstaan uit een initiatief van toetsenist Wiboud Burkens en trompettist Michael Varekamp. Al sinds 2013 brengen zij spraakmakende soul- en jazzvoorstellingen naar de Nederlandse theaters zoals LOUIS! (over Louis Armstrong) en I’m a Soulman (met Steffen Morrison in de rol van Otis Redding). De muziek staat altijd centraal, maar film en spoken word hebben ook altijd een belangrijke rol.

Biografie van The Legends 

Vocalisten Steffen Morrison en Yerry Rellum, beide bekend van The Voice of Holland, staan nu voor het eerst samen op het podium. Aan hen de taak om in de karakters van de grootste souliconen allertijden te kruipen. Daarnaast geeft stand-up comedian Jeffrey Spalburg in de rol van MC en nachtclubeigenaar een intiem inkijkje in de levens van deze iconen.

Beide zangers zijn opgegroeid met de soul van de jaren '70. Morrison: "Wat ik me vooral herinner van mijn jeugd is dat mijn vader altijd de lekkerste soulplaatjes opzette als er iets vieren was, maar óók als er iets te betreuren viel. Daardoor is de soulmuziek automatisch verbonden met alle hoogte- en dieptepunten in mijn leven. Het kon ook niet anders of ik moest en zou later zanger worden."

Naast de liefde voor soulmuziek hebben hun achtergronden ook veel weg van die van Brown, Wonder en Gaye. Beide zangers zijn opgegroeid in een niet alledaagse gezinssamenstelling en met een andere huidskleur dan de meeste mensen om hen heen. Het verhaal van It’s a Man’s World! is dan ook van alle tijden.


Deel via