Tape Face
  • cabaret
  • show

Tape Face - Biografie

Naam
Sam Wills
Geboortedatum
28 augustus 1978
Geboorteplaats
Nieuw-Zeeland
Opleiding
Circus school van Christchurch Polytechnic Institute of Technology
Awards
International Achievement Award van de Variety Artists Club of New Zealand; Peoples Choice prijs op het World Buskers Festival
Website
tapeface.tv

Biografie van Sam Wills

Sam Wills is een Nieuw-Zeelandse propcomic, straatmuzikant, clown en mime. Tegenwoordig is hij woonachtig in Las Vegas. Sam Wills treed op onder de naam Tape Face. Zijn shows worden gekenmerkt door het stuk tape dat hij over zijn mond draagt. Sam Wills was te zien in de tweepersoons act Spitroast waarbij hij optrad onder zijn eigen naam. Ook was hij te zien op het Nieuw-Zeelandse Internationale Comedy Festival, het World Buskers Festival en was hij finalist in het elfde seizoen van America’s Got Talent.

Op dertienjarige leeftijd werd hij in Timaru opgeleid als clown. Hierbij leerde hij een breed scala aan verschillende uitvoeringsstijlen en nieuwe vaardigheden. Hij ontving hierna zijn diploma, New Circus van de Circus school van Christchurch Polytechnic Institute of Technology, waar hij twee jaar les in jongleren heeft gekregen.

De interesse van Sam Wills in het fenomeen traditionele circusfreakshows en de invloed van het Jim Rose Circus brachten hem tot het experimenteren met shockcomedy. Dit leverde zijn eerste Pulp Comedy optreden op, waarbij hij de Best New Face-prijs won voor het seizoen 2001.

Tot 2001 was Sam Wills actief in de amusementswereld en trad op bij privé evenementen en bedrijf evenementen. Zijn wekelijkse comedy-avonden verschenen op de lokale televisie. In 2002 verhuisde Sam Wills naar Auckland om komiek te worden in het casino in SkyCity Auckland. Hier had hij wekelijks een show bij het NCB Comedy Hour, waarin hij circus stijlen combineerde. In 2008 nam Sam Wills zijn show The Boy With Tape On His Face mee naar het Melbourne Comedy Festival, waar de show veel lovende reacties ontving.

Wanneer Sam Wills op tournee is, treedt zijn dubbelganger T2 op in zijn plaats in het House of Tape Theater in Las Vegas.

Anderen bekeken ook

Patrick Nederkoorn - Biografie

Roué Verveer - Biografie

Stefano Keizers - Biografie

Van der Laan en Woe - Biografie