De broers van Tangarine spelen de mooiste liedjes van muziek-makende familieleden: van The Beach Boys tot The Carpenters, van Radiohead tot The Corrs en Kings of Leon. Want hoe is dat nou eigenlijk, om met je familie samen te werken?

Tangarine - Biografie

Naam
Tangarine
Leden
Sander Brinks en Arnout Brinks
Geboortedatum
16 augustus 1983
Plaats
Assen

Tangarine in De Tamboer

Op zaterdag 17 februari 2019 speelde Tangarine weer in De Tamboer met een optreden tijdens de zesde editie van het Singer-songwriter Festival. Ook Yorick van Norden, Tim Knol en Jasper Schalks met zijn band maakten hun opwachting. 

Tangarine in Het Podium 

Zaterdag 12 september 2020 deelde Tangarine een affiche met Tim Knol tijdens het Buiten Podium tuinconcert. Het Podium trok er in september op uit en organiseerde in samenwerking met De Tamboer een maand lang ieder weekend concerten in de tuin van het theater. De hele concertreeks was uitverkocht. 

From Tuscon With Songs

Voor Tangarine zijn de Verenigde Staten met de Amerikaanse roots en folk-traditie een tweede thuishaven. Sander en Arnout trokken, gewapend met hun gitaren, van oost naar west in hun favoriete land. Bij alles wat ze zagen, van de gekte in New York tot de armoede in Chicago en de woenstijnpracht in Texas, welden er allerlei nieuwe melodieën op. Uiteindelijk komen de broers terecht in Tuscon, waar ze samen met de Amerikaanse rootsband Calexico hun nieuwe album opnamen. De theatervoorstelling die ze in seizoen 2016-2017 speelden was dan ook het reisverslag van hun pelgrimage.

Biografie

Broers Sander en Arnout Brinks maken al sinds hun twaalfde samen muziek. Ze zijn sterk beïnvloed door de folk van de jaren ’60. De broers brachten vier albums in eigen beheer uit en organiseerden in het hele land optredens, van huiskamers tot buurtcentra. De uit Assen afkomstige broers waren in het noorden van Nederland al uitgegroeid tot regionale bekendheden, maar ze maakte een grote stap voorwaarts toen ze bij Excelsior Recordings tekenden. Met het uitbrengen van het introspectieve Seek and Sigh, startte een succesvolle concertreeks door het hele land. Ook werd Tangarine de huisband van De Wereld Draait Door.

In 2014 wordt het tweede Excelsior-album uitgebracht: Move On, een optimistisch en fris folkalbum. Na een Nederlandse clubtour volgt de persoonlijke theatertournee In Stereo, waarin de broers vertellen over hun broederschap. Opnieuw volgen lovende kritieken. In 2016 schreven ze de muziek voor de muzikale voorstelling Addergebroed over de rijke Johannes van Lier in het achttiende-eeuwse Drenthe.

Anderen bekeken ook

a balladeer - Biografie

Daniel Cane & the Rebellion - Biografie

Bertolf Lentink - Biografie

Tim Knol - Biografie