De YouTube-sensaties Joost en Rudi komen naar het theater! Ze geven je een kijkje in het leven van een YouTuber áchter het computerscherm. Is er leven naast en na YouTube?
  • jeugd
  • kids

Joost x Roedie - Biografie

Naam
Joost Bouhof, Rudi Wijnen
Geboortedatum
14 oktober 1995; 19 maart 1994
Website
joostxroedie.nl

Over Joost en Rudi

Joost Bouhof is geboren op 14 oktober 1995 in Den Helder en is bekend van zijn video's op YouTube. Hij heeft een vlogkanaal genaamd JoostBouhof (2020) en een gamekanaal JoostSpeeltSpellen (2012). Hij begon op YouTube met zijn bijdrage aan het kanaal van Milan Knol, in 2012 startte Bouhof zijn eigen kanaal. In 2016 behaalde hij 100.000 abonnees, waarvoor hij de Zilveren Playbutton ontving.

Inmiddels heeft Joost meer dan een half miljoen abonnees en wordt hij vaak gevraagd als expert op het gebied van gaming, zo is hij dé aangewezen game-expert van het NOS Journaal. Bouhof heeft meermaals meegedaan aan Legends of Gaming, een online-gamingformat van Endemol. In 2018 en 2019 werd hij 2e in deze competitie en in 2020 veroverde hij de 1e plaats.

Naast gamen en vloggen is Joost de bedenker van de podcastserie De Zolderkamer. Hij nodigt hierin elke week bekende collega-YouTubers en andere BN’ers uit om te praten over relevante zaken in voornamelijk de online wereld.

Rudi Wijnen is geboren op 19 maart 1994 en is YouTuber en acteur. Hij is in 2014 begonnen met het maken van YouTube-video’s op het kanaal Roediementair, wat inmiddels Roedie heet. Naast zijn gamekanaal heeft hij sinds 2020 het kanaal Broeders, waarvoor hij samen met zijn broer Jamie Wijnen entertainment video’s maakt.

Rudi wordt met regelmaat gevraagd als game-expert, bijvoorbeeld voor het Jeugdjournaal en in 2019 mocht hij als één van de eerste gamers het 5G netwerk van KPN testen.

Sinds seizoen drie neemt Wijnen deel aan het online programma Legends of Gaming, waarbij hij 3e eindigde in 2019 en 2e in 2020.

Vanaf 2021 doken de YouTube collega’s Rudi en Joost de theaters in met hun voorstelling Uitgespeeld. Hierin gaven ze kinderen en hun ouders een kijkje in het leven van online gamers, zowel de hoogtepunten als de worstelingen.

Anderen bekeken ook

Nienke Plas - Biografie

Mylène en Rosanne - Biografie

LuckyTV - Biografie

RUMAG. - Biografie